Nieuws

ESC 35+ voetbal weer begonnen

Op het Burgemeester Bode sportpark werd vrijdagavond gevoetbald door mannen van ESC 35+ 1. Tegenstanders waren sv ’t Harde 35+ 1 en DSV’61 35+ 1, helaas moest vv Nunspeet 35+ 6 verstek laten gaan. Er werden drie wedstrijden gespeeld sv ’t Harde 35+ 1 – DSV’61 35+ 1 3-1, ESC 35+ 1 – DSV’61 35+ 1 2-0 en ESC 35+ 1 – sv ’t Harde 35+ 1 1-1.

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het alleen om spelers van 35 jaar en ouder. Er zijn geen dispensatiespelers toegestaan. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld en wordt 7 tegen 7 (zes veldspelers en een keeper) gestreden. Ook zijn er iets andere spelregels. Zo mag er onbeperkt gewisseld worden, de buitenspelregel is niet van toepassing, slidings zijn niet toegestaan. En de ingooi is vervangen voor een intrap. Een wedstrijd duurt 1x 20 minuten, er wordt dus niet gewisseld van speelhelft.

De vrijdagavond is de vaste speeldag voor het 35+ voetbal. Voor de winterstop wordt er 4 of 5 gevoetbald en na de winterstop ook 4 of 5 keer. Na de winterstop is er weer een andere competitie-indeling. De competitie bestaat uit 4 of 5 teams van verschillende verenigingen. Op een vrijdagavond speelt elk team zo 3 of 4 wedstrijden. Elke keer wisselend op het sportcomplex van een van de verenigingen.

Het ESC 35+ team is een echt vriendenteam. Het is een mix van spelers uit de voormalige eerste selectie, lagere elftallen en mannen die het leuk vinden om te voetballen. Na afloop is het uiteraard een gezellig samenzijn in de kantine. Momenteel zijn er genoeg spelers voor dit team. Maar uiteraard mag iedereen van 35 jaar en ouder, die graag wil voetballen zich aanmelden. Bij genoeg aanmeldingen kan er een tweede 35+ team samengesteld worden.

Laatste nieuws