Nieuws

Enorme aanwas voor ESC VR30+

Begin juni kwam er een oproep voor ESC vrouwen 30+ voetbal 7 tegen 7. Een aantal keren per jaar voetballen op de vrijdagavond tegen andere vrouwen 30+ teams van andere verenigingen. Het werd een succes, in totaal 15 vrouwen gaven zich op waarvan er twee nog dertig moeten worden. Karolien Hulleman was een van hen die de oproep op Facebook zag. Ze was meteen enthousiast en benaderde meerdere vriendinnen. Er kwamen diverse aanmeldingen binnen, waarvan de meesten nog nooit gevoetbald hebben. Op woensdagavond om 19.45 uur wordt er getraind onder leiding van trainer Jan Nagelhout. Een enorm uitdagende klus voor hem om deze enthousiaste groep dames de voetbalvaardigheden en kneepjes van het vak bij te brengen. De trainingen blijken hun uitwerkingen te hebben. Volgens aanvoerder Karolien merkt iedereen dat ze steeds meer gevoel krijgen bij het voetballen en het overspelen gaat ook steeds beter. Alleen aan het scorend vermogen moet nog hard gewerkt worden, maar dat komt vast goed.

Vrijdagavond 19 november werd er door ESC VR30+1 gevoetbald bij VSCO’61 in Oosterwolde. Er werd gevoetbald tegen onder andere sv Reaal Dronten VR30+1, FC Horst VR30+1, VVOG VR30+1 en VSCO’61 VR30+1. Er worden wedstrijden gespeeld van 15 minuten, met 7 tegen 7 op een half veld. Helaas eindigden alle wedstrijden nog in een nederlaag. Maar het gaat steeds beter en de doelpunten komen vanzelf. De sfeer onderling is fantastisch en er is veel lol binnen de groep. Ook de derde helft is in trek bij de vouwen 30+. Bij FC Horst was er na afloop zelfs een heuse karaoke. Helaas bleef deze derde helft achterwege in Oosterwolde door de corona maatregelen.

Omdat het team zo’n 15 speelsters bevat, wordt er gekeken om na de winterstop een tweede team VR30+ op te richten. Kortom mochten er nog dames van 30+ willen voetballen in een leuk en gezellig team, geef je dan op of kom een keer kijken of meetrainen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jan Nagelhout via emailadres j.nagelhout@elburgersc.nl.

 

Laatste nieuws