Nieuws

Zeer verdienstelijke 1-1 puntendeling voor Elburger Sportclub

Dat Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande FC Horst een zware klus te wachten stond was zo klaar als een klontje. Het was dan ook niet alleen verrassend maar ook zeer verdienstelijk dat de karaktervolle blauw-witten na 90 minuten met een 1-1 puntendeling sportpark De Adelaar met opgeheven hoofd konden verlaten. Door de overwinning van naaste concurrent Lelystad ’67 zijn de Elburgers weliswaar (weer) op de laatste plaats beland, maar dit succesje moet het moreel van de met het hart spelende Elburgers wel hebben versterkt. De harde schuin over het veld staande wind speelde beide ploegen danig parten, waarmee de thuisclub over het algemeen wat beter wist om te gaan. Hoewel hier zeker geen vloeiende combinatie aan vooraf ging was de openingstreffer van de thuisclub, na ongeveer tien minuten spelen, eerder te wijten aan een lankmoedige houding van de blauw-witte defensie. Deze vroege achterstand betekende weliswaar een behoorlijke tegenvaller, maar hierna kwam de formatie van Patrick Posthuma beter in de wedstrijd en ontstonden er vervolgens kansen voor Mathijs Frik en Marco de Vries. In verdedigend opzicht hield de blauw-witte defensie zich uitstekend staande waarbij doelman Kevin Struik een betrouwbare r indruk maakte.
In tegenstelling tot de thuiswedstrijd bij de opening van het seizoen, toen een kansloze 4-0 nederlaag werd geleden, lieten de Elburgers zich deze middag de kaas niet van het brood eten. Met de nodige durf en lef probeerde men de Horst-defensie in verlegenheid te brengen wat echter nog niet tot succes leidde. Met het inbrengen van Bert Jan Kragt ging er vervolgens meer dreiging uit van de formatie van Patrick Posthuma die ongeveer vijftien minuten voor tijd de gelijkmaker mocht begroeten. Uit een goed geplaatste voorzet vanaf de linkervleugel van Frik belandde de bal voor de voeten van de geheel vrij staande Kragt die van dichtbij de Horst-doelman kansloos liet. In een spannende slotfase probeerde Horst met men en macht alsnog de overwinning binnen te slepen maar doelman Struik hield met enkele fantastische reddingen zijn ploeg overeind. Aan de andere kant had een uitstekende kans voor Vincent Huisman zelfs nog een Elburger-zege op kunnen kunnen leveren.