Nieuws

Zeer verdienstelijk gelijkspel voor Elburger Sportclub; 0-0

Op de laatste competitiedag van dit jaar heeft Elburger Sportclub, in de thuiswedstrijd tegen nummer drie op de ranglijst, Sportclub Rouveen, een zeer verdienstelijk gelijkspel (0-0) uit het vuur gesleept.  Zonder iemand tekort te willen doen bij de voorbeeldig strijdende thuisclub, vervulde doelman Bjarn Onderstal een zeer belangrijke rol. Met een aantal fantastische reddingen, zeker in de tweede helft,  hield hij zijn ploeg op de been. De onopvallend dus goed leidende scheidsrechter Erwin Heijmeriks had nog maar net voor het beginsignaal gefloten of de eerste uitstekende kans diende zich al aan voor de gasten. Het technisch vaardige en goed gegroupeerd spelende Rouveen veroverde hierna wel een licht overwicht, maar echte uitgespeelde kansen ontstonden er niet. De eerste gevaarlijke actie voor de thuisclub noteerden we na twintig minuten spelen waarbij Bas Flier vanaf de rechtervleugel rakelings naast schoot. Bij een tweetal vrije schoppen, die kort op elkaar volgden en waarover Max Lamberink zich ontfermde, was er bij de tweede, volgens de Elburgers  sprake van hands, maar de arbiter bleef stoïicijns.

Rouveen drong in de laatste minuten van de eerste helft wel steeds meer aan, maar de goed georganiseerde en sterk spelende Elburger-defensie  hield zich uitstekend staande.

Door de  voortdurende regen en de gure wind werden de omstandigheden er niet beter op, maar de onverzettelijkheid van de Elburgers had hier niet onder te lijden.

Rouveen draaide vervolgens steeds meer de duimschroeven aan, maar kregen de Elburgers, met een excellerende  Onderstal,  niet klein. De tegenstoten van de thuisclub waren zeker niet ongevaarlijk en met wat meer vernuft hadden de blauw-witten zo maar een voorsprong kunnen nemen; zo schoot Robin Roessler, na een fraaie aanval,  van dichtbij op de Rouveen sluitpost. Eenmaal kroop de formatie van Siemen Lindeboom door het bekende oog van de naald toen bij een hachelijke situatie de bal rakelings langs de goede kant van de paal maar net naast het doel  caramboleerde.

In de zenuwslopende slotminuten  leek de thuisclub alsnog de volle winst te grijpen, maar Roessler stuitte  op het laatste moment op de Rouveen-doelman.