Trekkinguitslag 75-jarig jubileumverloting bekend Sluiten x Bekijk uitslag

Coronaprotocol

Coronaprotocol

Binnen de Elburger SC vinden we het belangrijk om een ieder op de hoogte te houden van onze coronamaatregelen. We volgen het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en de richtlijnen van het RIVM.

Een lid van onze club is besmet met het coronavirus. Is er een protocol hoe we de leden informeren?

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Hieronder hebben we overzicht gemaakt van de belangrijkste maatregelen binnen onze vereniging. Het volledige procotol is te vinden op NOC*NSF

Update-overzicht Elburger SC

Update (15 oktober)

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tot kinderen t/m 12 jaar;
 • Is het Burgemeester Bode Sport park open?
  Ja, het sportpark is open voor de trainingen;
  Toeschouwers zijn niet toegestaan bij de trainingen;
  De kantine, kleedkamers en douches zijn dicht;
 • Gaat de competitie nog door?
  Nee, officiele wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt zowel voor jeugd als volwassenen;
 • Wat mag er dan nog wel?
  De trainingen gaan gewoon door!
  Kinderen en jeugd kunnen onderling trainingswedstrijdjes spelen;
 • Mogen ouders naar de trainingen van kinderen komen kijken?
  Nee. Dat mag niet. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.
 • Zijn er specifieke regels voor de groepen van max vier personen?
  Ja, maar tijdens het sporten alleen van toepassing voor senioren van 18 jaar en ouder:
  – bij teamsporten voor senioren kan het hele team trainen verdeeld in groepjes van maximaal vier personen;
  – in die groep van maximaal vier personen moet men anderhalve meter afstand houden ten opzichte van elkaar;
  – het moet herkenbaar zijn welke sporter bij welk groepje hoort;
  – voor binnen geldt dat er maximaal dertig personen per afzonderlijke ruimte aanwezig mogen zijn, inclusief trainer/begeleider;
  – voor buiten gelden geen maximum aantallen; de anderhalve meter in combinatie met de grootte van het sportoppervlak is hierin leidend;
  – kinderen en jeugd die vallen onder juniorencompetities zijn uitgezonderd van groepjes van vier en maximaal dertig personen;
  – wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden wel de aantallen van maximaal dertig personen en voor sporters vanaf 18 jaar de anderhalve meter en groepjes van vier personen;
  – de trainer/begeleider telt binnen niet mee bij maximum aantal van vier personen, wel bij het totale aantal van dertig personen;
  – voor personen vanaf 18 jaar die buiten in de openbare ruimte sporten geldt een maximum van vier personen, inclusief begeleider/trainer.

Update (29 september)

 • Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
  Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.
 • Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.
 • Mogen er bij ouders/begeleiding aanwezig zijn bij de voetbalschool?
  Ja, één ouder/verzorger mag aanwezig zijn bij de voetbalschool.
 • Geldt de maximale gezelschapsgrootte van vier personen ook voor de sport?
  Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Het is wel de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.
 • Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Als ik daar blijf tot we weer terugrijden, ben ik dan een toeschouwer?
  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder het verbod voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.