Nieuws

OWIOS wint dik verdiend van Elburger Sportclub

OWIOS is uitstekend ontwaakt uit de winterslaap. In de streekderby tegen Elburger Sportclub behaalden de Oldebroekers een dik verdiende 4-2 overwinning. De ploeg van de in Elburg woonachtige oefenmeester Wilfred Westerhuis heeft zich hierdoor wat meer lucht verschaft, terwijl de situatie voor de blauw-witten zorgelijk blijft. Op een koud, maar gezellig druk Burgem. Bode Sportpark was de goed uit de startblokken gekomen thuisclub al na ruim vijf minuten succesvol door een treffer van Joël Schenk. De formatie van Patrick Posthuma was zelfs dichtbij een tweede treffer, maar Jens Jansen zag zijn matige inzet gestopt door doelman Herald Ponstein. Vervolgens namen de Oldebroekers het heft steeds meer in handen en wisten de Elburgers ten koste van een aantal overtredingen de gelijkmaker alsnog te voorkomen. Nadat even daarvoor scheidsrechter Zander Pouls zich de woede van alles wat Oldebroek was op de hals had gehaald en niets wilde weten van een vermeende treffer, waarbij de bal de doellijn zou hebben gepasseerd, was het op slag van rust toch raak. Na een scherp genomen hoekschop was het Cornell Balk die doelman Kevin Struik van dichtbij passeerde.
In de tweede helft greep een gretig spelend OWIOS de Elburgers als een prooi nog steviger bij de strot om deze eigenlijk niet meer los te laten. Dit had tot gevolg dat de talrijk meegekomen supporters in een tijdsbestek van tien minuten tot tweemaal reden hadden tot juichen. Eerst was het Erik van Haagen die de bal uit de kluts voor de voeten kreeg en vervolgens met een fantastische uithaal het speeltuig in de bovenhoek joeg, waarna goold-old Bennie Veldhoen de trekker na een goed lopende aanval succesvol overhaalde. De thuisclub deed nog wel pogingen om de Oldebroekers in verlegenheid te brengen, maar werden defensief nauwelijks in de problemen gebracht. De groen-witten waren heer en meester en leken af te stevenen op een monsterscore. Zover kwam het niet en door de aansluitingstreffer van de inmiddels ingevallen Bert Jan Kragt keerde de spanning zelfs even terug. In de slotminuten schoot Hendrik Uitslag de eventueel aanwezige Elburger-illusies echter definitief aan diggelen.