Voetbalschool

De VoetBalSchool (VBS) start zaterdag 21 september en de eerste zaterdag in maart met de jeugd van 4 tot 8 jaar, om hen de beginselen van het voetballen te leren.

Vanaf ’s morgens 10.00 uur, krijgt men een uur lang spelenderwijs voetballes van ervaren trainer(s) en voetballers. De Elburger voetbalschool heeft in de loop der jaren leuke trainingsattributen aangeschaft zoals een gatengoal en 2 soccer waves om de trainingen nog meer te variëren. Spelers van de selectie van de Elburger sportclub zijn erbij aanwezig, die helpen met het geven van trainingen..

De Elburger voetbalschool is tevens landelijk erkend als stage leerbedrijf door Calibris/ ODVB.

Als er nog jongens of meisjes zijn, die het leuk vinden om een keertje mee te doen, of zich op willen geven, zijn zij van harte welkom. Bij het aanmelden krijgt men gratis een voetbaltenue in bruikleen. Men moet minstens 4 jaar en 9 maanden oud zijn om je aan te kunnen melden.

10

 

Informatie: 

 • In mei sluiten we met het afnemen van vaardigheidstesten, waarna je een heus voetbaldiploma krijgt
 • In juni – juli –augustus is er een zomerstop, dus geen VBS
 • OOK ALS HET REGENT, DE VBS GAAT ALTIJD DOOR !
 • Hoe laat? De VBS is er van 10.00 tot 11.00 uur
 • Waar? Burgermeester Bode Sportpark, a/d Zwolseweg in Elburg op het hoofdveld van E.S.C.
 • Voor wie? Voor niet leden, is deze voetbalmorgen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de voetbalsport.
 • Kleding wordt zoals eerder is vermeld door de club geregeld. Aangezien er op kunstgras wordt getraind verdient voetbalschoenen wel (vaste nop) de voorkeur, maar is niet echt noodzakelijk.
 • Welke trainers? De VBS staat onderleiding van een gediplomeerd en ervaren trainer van E.S.C.
 • Zoals in de aankondiging al is vermeld, het is vooral bedoeld om kennis te maken met voetbalsport. Je hoeft het nog niet te kunnen, je kunt het leren om voetbal te spelen.
 • Voetbal moet je leren spelen. Je kunt het leren, door het te spelen. Leren voetbalspelen, doe je dus door op jonge leeftijd naar de voetbalschool te komen.
 • Aanmelden? Je komt gewoon op zaterdagmorgen naar het sportpark toe en meld je bij een van de coördinatoren.
 • Verder zijn er geen verplichtingen, je bent nu deelnemer aan de voetbalschool.

Kun je een keertje niet? Geen probleem, dan kom je gewoon een keer niet!

Doelen

ALGEMEEN: Aanleren van de voornaamste  spelregels. Begripsvorming opgang brengen,  uitgaande van de basisregels van het voetbal

CONDITIONEEL: (Motoriek) spelenderwijs kennis  laten maken met de algemene dagelijkse grondvormen van bewegen, zoals; lopen,  springen, huppen e.d.

TECHNISCH: Balgewenning, laten opdoen door  eenvoudige spelvormen, passen en trappen

TACTISCH: Het maken van doelpunten. Tegen doelpunten voorkomen

MENTAAL: Leren omgaan met spel –en  gedragsregels. Leren functioneren binnen een groep. Leren omgaan met: medespelers,  tegenstanders, spanning, winst en verlies                         

ALGEMEEN: Wennen door te spelen

CONDITIONEEL: Géén specifieke conditietraining. Geen ‘rondjes lopen’ als we lopen  doen we dat altijd met de bal aan de voet

TECHNISCH: Bal leren beheersen door in allerlei  spelvormen de basistechnieken te laten uitvoeren zoals: Dribbelen en drijven / Mikken en Scoren / Aannemen en Stoppen etc.

TACTISCH: Veel kleine partijtjes, waarin het  maken van doelpunten het belangrijkste is: Pingelaars niet af remmen Samenspelen niet overdreven benadrukken

BASISREGELS KENNEN: Handsbal / Inworp / Hoekschop /  Overtredingen

Voetbaltenue: Een voetbaltenue krijgt men in bruikleen van de club.

Welk veld: Altijd voetballen we op het hoofdveld van de Elburger Sport Club, als het door omstandigheden een keer anders is wordt dit aangegeven. Ook als het regent gaat de voetbalschool gewoon door.

Aanmelden: Je komt op zaterdagmorgen naar het sportpark toe en meld je aan bij een van de coördinatoren, deze geeft je een formulier om in te vullen. Ook kun je dit formulier downloaden en invullen (inschrijfformulier voetbalschool) Als je het nog niet echt weet of niet goed durft, kom dan gewoon eerst een keertje kijken.

Coördinator:
Hij heeft de algehele leiding over de VBS is aanspreekpunt/contactpersoon Fungeert als praktijkcoach op voor de stagiaires. Alle stagiaires studeren aan de Landstede te Zwolle, volgen de opleiding “Sport & Bewegen” In het kader van deze opleiding lopen ze stage (leren in de praktijk) bij de voetbalschool. Hiervoor is de VBS officieel gecertificeerd en erkent als stage bedrijf door ODVB/Calabris Naast deze 2 is er altijd plek voor eventueel meerdere stagiaires.

Coördinator: Gert Deelen, tel: 0525-686180. Mail: voetbalschool@elburgersc.nl

10