Nieuws

A.s. zaterdag: de derby OWIOS – Elburger Sportclub

Als eerste in een serie van drie achtereenvolgende uitwedstrijden bindt Elburger Sportclub a.s. zaterdag, in een onvervalste derby,  op sportpark Bovenmolen te Oldebroek, de strijd aan tegen OWIOS. Ruim twee maanden na de eerste ontmoeting (19 jan. j.l.), die in een 4-2 overwinning eindigde  voor de thuisclub,  nu dus de return.

Het zou (voorlopig) wel eens de laatste streekontmoeting kunnen zijn tussen de twee oude rivalen. Al vrijwel vanaf de eerste competitiedag is  Elburger Sportclub hekkensluiter in de 2e klasse G en (directe) degradatie komt steeds meer in beeld.

In de recent verloren  wedstrijd tegen koploper Unicum boden de strijdvaardige Elburgers dapper en goed tegenstand, maar doordat VVOP en Lelystad wèl punten pakten,  is de achterstand verder opgelopen.

Toch zal voor de formatie van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende  trainer Patrick Posthuma deze achterstand zeker geen reden zijn om zich in de resterende duels als gewillige schapen  naar de slachtbank te laten leiden en zich maximaal zal blijven inzetten om zodoende de hoop levend te houden.

OWIOS verloor weliswaar de  laatste twee wedstrijden, maar de ploeg van de Elburger oefenmeester Wilfred Westerhuis verzamelde daarvoor uit vier wedstrijden tien punten en heeft zich met een puntentotaal van 23 wat meer lucht verschaft en bezet met vijf punten voorsprong op Lelystad voorlopig de veilige elfde plaats.

Om niet in het drijfzand van de na-competitie te geraken zullen de groen-witten in de komende wedstrijden echter nog wel de nodige punten moeten binnen harken.

Het treffen op genoemd sportpark  aan de Bovenheigraaf begint om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers.