Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt koploper Unicum (Lelystad)

ELBURG – De hoofdstad van onze jongste provincie, Lelystad, is dit seizoen met twee verenigingen vertegenwoordigd in de 2e klasse G; naast s.v. Lelystad ‘67 behoort ook Unicum Lelystad tot één van de 14 clubs in deze afdeling. A.s. zaterdag is het vlaggeschip van laatst genoemde vereniging te gast op het Burgem. Bode sportpark voor de 18e competitiewedstrijd tegen Elburger Sportclub. Door de recente 1-0 overwinning op OWIOS  en het gelijke spel van Woudenberg is Unicum de nieuwe lijstaanvoerder met 31punten.

Na het afgelopen seizoen  behaalde  kampioenschap  is het duidelijk dat met nog negen wedstrijden te spelen de formatie van trainer Maurice Ligeon, een klasse hoger, wederom tot de titelkandidaten behoort. De Lelystedelingen zullen zich zonder meer gelukkig prijzen met scherpschutter Cees Toet in de gelederen. Met 25  doelpunten is de voormalige profvoetballer, van o.a. Almere City, inmiddels verantwoordelijk voor meer dan helft van de totale productie.

De thuisclub daarentegen, die met 13 punten de rijen sluit in deze klasse,  maakt niet alleen sportief gezien zware tijden door maar kwam deze week ook nog eens  negatief in het nieuws.

Afgelopen maandagavond gaf, tijdens en druk bezochte Buitengewone Algemene Ledenvergadering, het voltallige bestuur te kennen af te zullen treden. Een conflict met een deel van de spelersgroep, eerder vorige maand,   lag hieraan ten grondslag

In de recente derby tegen VSCO ’61 ging de dapper strijdende jonge Elburger ploeg tenslotte met 2-0 ten onder, maar had lange tijd vooruitzichten op een positief resultaat. Ongeveer tien minuten voor tijd viel echter de beslissende treffer.

Met twee punten achterstand  op VVOP heeft  de hekkensluiter de hoop om aan rechtstreekse degradatie te ontkomen nog niet opgegeven, maar de kans hierop wordt met de week kleiner.

De wedstrijd  in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Klein Ganseij.