Nieuws

Krappe 1-0 overwinning voor OWIOS

OWIOS heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten toegevoegd aan haar totaal door een krappe 1-0 zege op hekkensluiter en buurman Elburger Sportclub.  OWIOS begon gehandicapt aan deze misschien voorlopig wel laatste derby voor het jeugdige team van Patrick Posthuma.  Met een eveneens jonge formatie,  waarin de 17-jarige Robin Hop de plaats innam van de vorige week geblesseerd geraakte Hendri Nagelhout,  hadden de Oldebroekers wel het betere van het spel maar kansen leverde dit aanvankelijk niet op. Het duurde tot bijna een half uur voordat OWIOS voor het eerst echt gevaarlijk werd; Eric van Haagen besloot een solo met een hard schot dat net naast ging. Krap tien minuten later was het toch raak en scoorde Corne Hamelink na een scrimmage de enige en winnende  treffer. Na de hervatting bleef  OWIOS het beste van het spel behouden, alhoewel  ESC wel hard werkte  maar kon niet gevaarlijk worden. Het wachten was op meerdere OWIOS treffers. Kansen hiervoor kwamen er wel , maar de nauwkeurigheid ontbrak. In de slotfase schoot de ingevallen Levi Dickhof nog hard op het Elburger-doel, maar Thomas den Besten  redde uitstekend.