Nieuws

Streekderby V.S.C.O. ’61 – Elburger Sportclub

Na twee vrijwel competitieloze zaterdagen, waarin alleen enkele inhaalduels werden gespeeld, wordt a.s. zaterdag de draad weer opgepakt. In de 2e klasse G is het direct al raak want op de 17e competitiedag treffen V.S.C.O. ’61 en Elburger Sportclub elkaar in Oosterwolde in een onvervalste streekderby.
De aan het eind van het seizoen bij Elburger Sportclub vertrekkende trainer Patrick Posthuma had zich wellicht iets anders voorgesteld van zijn verblijf bij de blauw-witten. Dat het na het vertrek (lees stoppen) van een meer dan handvol spelers een moeilijk jaar zou worden in Elburg was duidelijk. Dat hij vorige maand drie spelers, na een bestuurlijk conflict, zag vertrekken betekende voor de Dronter-coach bovendien nog eens een flinke onverwachte aderlating
Met een achterstand van twee punten op VVOP is dit voor de rode lantaarndrager voorlopig de enige ploeg waarop de zeer jeugdige Elburger-formatie hun pijlen kan richten om zich eventueel van de laatste plaats te ontdoen. Met een puntentotaal van 19 zit V.S.C.O. weliswaar wat ruimer in haar jasje, maar de marge t.o.v. de twee voorlaatste (promotie/degradatie) posities bedraagt slechts twee punten. De geel-zwarten zullen, om straks niet in het drijfzand van de na-competitie te geraken, in de komende wedstrijden beter voor de dag moeten komen dan in de laatste vijf duels waarin slechts één puntje werd behaald.
De wedstrijd in Elburg eindigde destijds (20 nov. 2018) in een doelpuntloos gelijkspel.
Het zal er op sportpark De Heughte ongetwijfeld spannend aan toe gaan, waarin de twee rivalen uiteraard niets voor elkaar onder willen doen.
In tegenstelling tot de normale aanvangstijd begint de ontmoeting in Oosterwolde om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit Beekman.