Nieuws

Elburger Sportclub gedegradeerd !

Het zat er eigenlijk al weken aan te komen, maar na de onthutsende 6-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen s.v. Lelystad ’67 is Elburger Sportclub  officieel gedegradeerd en speelt volgend seizoen weer in de 3e klasse.  Het betekende tevens de grootste nederlaag voor de blauw-witten tot nu toe. De Lelystedelingen hebben door deze zege de hoop levend weten te houden om via de na-competitie of misschien zelfs rechtstreeks het 2e klasserschap alsnog veilig te stellen.  De resterende drie wedstrijden zullen hierover  uitsluitsel geven.

Afgezien van de openingsfase heeft de degradant de tegenstander voor de rest van de wedstrijd het vuur nauwelijks aan de schenen kunnen leggen. De Elburger-verdedigers hadden vervolgens de grootste moeite om de behendige en snelle aanvallers af te stoppen.  Bij de openingstreffer na ongeveer twintig minuten spelen, slaagde  Marco de Vries er niet in de bal afdoende weg te werken, waarna het voor  Oussamma Selouani een koud kunstje was om succesvol af te drukken.

De Vries, die al vanaf zijn pupillentijd de blauw-witten kleuren verdedigt, is overigens één van de spelers die het  zinkend schip gaat verlaten om zijn geluk  volgend seizoen te beproeven bij 1e klasser Nunspeet.

De Elburgers, die een gelaten  indruk maakten, kwamen zelf nauwelijks aan een fatsoenlijke aanval toe  en het was dan ook niet verrassend dat de thuisclub na ongeveer een half uur spelen de score  verdubbelde.  Bij  de zoveelste Lelystad-aanval  zag  Danny Lanser dat doelman Kevin Struik te ver voor zijn doel stond en met een bekeken afstandsschot vanaf een meter of dertig plofte de bal in het lege doel.

Na ruim vijftien minuten spelen in de  tweede helft was  Lelystad  voor de derde maal succesvol  en het werd nu wel duidelijk  dat Elburger Sportclub, in een desastreus verlopen tweede seizoenshelft, de achtste opeenvolgende nederlaag zou lijden. Lelystad  was hierna nog driemaal doeltreffend en wist Struik met enkele fraaie reddingen zelfs nog een catastrofe te voorkomen.