Nieuws

Elburger Sportclub sluit seizoen af tegen kampioen Woudenberg

In de 2e klasse G zijn inmiddels de belangrijkste beslissingen gevallen. Afgelopen zaterdag kon Woudenberg na de 3-1 zege op Unicum de champagneflessen ontkurken en  keert na 1 jaar weer terug in de 1e klasse.  Elburger Sportclub, dat vorige maand al was gedegradeerd, bewandelde de omgekeerde weg en moet na een dramatisch verlopen seizoen al weer afscheid nemen van deze afdeling.  Het toeval wil dat a.s., zaterdag,  op de laatste officiële competitiedag,  de kampioen en de degradant elkaar treffen op het Burgem. Bode sportpark.

Deze wedstrijd had voor Woudenberg nog van beslissende betekenis kunnen zijn in de strijd om de titel, maar de formatie van Jeroen Peters gaf er de voorkeur aan om, na de overwinning op Unicum, het kampioenschap in vertrouwde omgeving te vieren………

Om maar eens een  cliché te gebruiken betreft het hier dus een duel om des keizers baard. Hopelijk kunnen beide ploegen de motivatie opbrengen om er nog een “echte wedstrijd” van te maken. De kampioen is min of meer verplicht om op waardige wijze afscheid te nemen van deze klasse, terwijl de thuisclub dat voor eigen publiek ook zou moeten doen…….

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon.