Nieuws

Elburger Sportclub thuis tegen Lunteren

Na twee vrije zaterdagen breekt de komende weken voor veel ploegen de beslissende fase van de competitie aan. Voor Elburger Sportclub viel die beslissing enkele weken terug al. De  6-0 nederlaag op 20 april j.l. tegen Lelystad ’67 betekende   definitieve  degradatie voor de  blauw-witten. Waarschijnlijk hadden de spelers vanaf dat moment het liefst vroegtijdig op vakantie gegaan, maar de gifbeker zal tot de laatste druppel leeg gedronken moeten worden.  Oefenmeester Patrick Posthuma,  die aan het eind van dit rampzalige voetbaljaar vertrekt uit Elburg,  wacht dan ook de weinig benijdenswaardige taak om  zijn spelersgroep nog enigszins te  kunnen motiveren om de laatste drie wedstrijden strijdbaar  voor de dag te  komen.

A.s. zaterdag staat voor de blauw-witten de voorlaatste thuiswedstrijd tegen v.v. Lunteren  uit de gelijknamige plaats op het programma. De twee opponenten  zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw stond deze wedstrijd op de kalender  en zowel op sportpark De Wormshoef  als op het Burgem.  Bode sportpark werden soms pittige duels uitgevochten.

In tegenstelling tot de thuisclub is deze wedstrijd voor Lunteren wel degelijk van belang. De geel-zwarten nemen met een puntentotaal van 29 de achtste plaats op de ranglijst in; twee punten meer dan Blauw Geel ’55 en Lelystad ’67, die beiden gedeeltelijk een  promotie/degradatieplaats bezetten. Wil de formatie van trainer Dennis van den Berg niet in het drijfzand van de na-competitie geraken dan zullen in de resterende wedstrijden nog wel de nodige punten behaald moeten worden.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remon Tulen.