Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 6-1 van Lunteren

Ondanks de ruime  6-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Lunteren viel er zowaar toch nog een lichtpuntje te noteren voor Elburger Sportclub;  na 337 minuten  droog te hebben gestaan  werd er eindelijk weer eens gescoord.  In de 67ste minuut kregen  de blauw-witten n.l. een strafschop toegewezen van scheidsrechter Gert Maneschijn na een handsbal van één van de verdedigers van Lunteren; Mathijs  Frik was vanaf de kalkstip trefzeker. De  wedstrijd, voor zover hiervan  kon worden gesproken, was toen al lang gespeeld en had Lunteren een ruime 4-0 voorsprong genomen.

De degradant deed weliswaar haar uiterste best om de tegenstander het vuur zo na mogelijk aan de schenen te leggen, maar het blijft een repeterend verhaal om vast te stellen dat de kwaliteitsarme jeugdige ploeg van Patrick Posthuma ploeg ook deze middag geen potten kon breken.  Lunteren, dat in de eerste helft door treffers van  Thom Rijnders en Evert Bouw op een 2-0 voorsprong was gekomen, heeft zich door deze zege praktisch veilig gespeeld en zal ook volgend seizoen weer acteren in de 2e klasse.  In tegenstelling tot zijn collega Kevin Struik hoefde doelman Brian Bakkenes in de eerste helft nauwelijks in actie te komen.

Nadat de geel-zwarten  opnieuw middels Rijnders en Hans van Essen de score in het tweede part hadden weten te verdubbelen mocht Elburger Sportclub na lange tijd weer eens een treffer begroeten.  De thuisclub verscheen hierna wel wat vaker in het vijandelijke strafschopgebied, maar kon niet verhinderen dat Wesley Theuns en Freek van Wijk voor een half dozijn treffers zorgden  waarbij het vijfde doelpunt overigens wel naar buitenspel riekte.

Nog twee officiële wedstrijden en de competitie zit er voor de meeste ploegen op.  Voor  Elburger Sportcclub, dat naar het einde snakt, mag het desastreus verlopen seizoen echter liever vandaag dan morgen al afgelopen zijn.