Nieuws

ESC JO15-1 pakt op slotdag competitie kampioenschap!!

Op zaterdag 25 mei stond voor ESC O15-1 de laatste competitiewedstrijd op het programma in de promotiepoule van de 1e klasse. Het hele seizoen deed dit team al verrassend mee voor een plekje bij de bovenste 2 plekken wat uiteindelijk promotie zou betekenen naar de hoofdklasse. Op de laatste dag lag er een scenario klaar die misschien alleen maar in spannende jongensboeken werkelijkheid worden, maar niks bleek minder waar te zijn…… De opdracht was als volgt: zelf thuis winnen van nummer 3 op de ranglijst SDC Putten O15-1 (die ook nog een gooi kon doen naar de promotie plekken) en dan mocht koploper Helios O15-1 uit Deventer niet winnen van Go Ahead Kampen O15-1. Om half 12 zat opdracht 1 voor de blauwwitten er op, in een spannende wedstrijd werden de gasten met 2-0 aan de kant gezet door treffers van Luca en Daan. Daarna ging een groepje met zwaailicht en sirene aan richting Deventer om daar te kijken of de tweede opdracht ook werkelijkheid werd. Bij aankomst zakte de moed de boys in de schoenen want Helios stond inmiddels met 2-0 voor en het had zeker recht op meer, deze kansen werden verprutst en de wedstrijd kantende in een mum van tijd, binnen een paar minuten was het 2-2 en dat was tevens de ruststand. Deze uitslag zou al genoeg zijn voor plek 1 voor de Elburgers! In de 2e helft was Helios het helemaal kwijt en wist Go Ahead nog 1x te scoren, uitslag 2-3…. Blijde gezichten in Elburg want op een 1e plek was niet meer gerekend, maar goed wie aan het einde van de rit bovenaan staat mag zich terecht de KAMPIOEN noemen!!!