Nieuws

Kleine nederlaag voor Elburger Sportclub

Na de recente 6-1 afstraffing  tegen Lunteren,  waarin Elburger Sportclub  een uitgebluste indruk maakte,  had er alle schijn van dat in de voorlaatste (uit)wedstrijd tegen De Valleivogels in Scherpenzeel de blauw-witten   opnieuw een inmaakpartij te wachten stond. Daar dacht de jeugdige formatie van Patrick Posthuma dit keer echter heel anders over die zich met  een hartverwarmende inzet het vuur uit de sloffen liep en de nederlaag (2-1) zo beperkt mogelijk wist te houden.  Na de winterstop moest de Elburger oefenmeester noodgedwongen  een beroep doen op diverse jeugdspelers en deze middag mochten de youngsters Bas Flier en Sem Schoonhoven hun debuut maken in de hoofdmacht terwijl in de tweede helft  ook  Niek Visser, Jaap Palaskonis en Tim Meppelink  hun opwachting maakten.  Door de afwezigheid van Robert Radstaak en Joël Schenk (beiden geschorst) maakten  in deze wedstrijd dan ook nog maar  drie spelers deel uit van het succesvolle kampioenselftal van vorig jaar………

Soepel combinerend namen De Valleivogels direct na de aftrap het heft in handen en toen na ongeveer vijftien minuten spelen de geheel vrijstaande  Jimmy de Greef doelman Kevin Struik wist te passeren leek de thuisclub af te stevenen  op een gemakkelijke middag.  Echter, die blauw-witten hadden direct hierna hun antwoord klaar en met enkele uitstekende kansen voor o.a. Donny Mulder en Yanick Hillebrandt zou een Elburger voorsprong in deze fase niet hebben misstaan. De thuisclub verscheen hierna vervolgens regelmatig voor het doel van Struik en een verdubbeling van de score lag dan ook voor de hand gezien de diverse goede mogelijkheden.  Onder leiding van de sterk spelende spelende routinier Mathijs Frik hielden de blauw-witten evenwel stand.

Vijf minuten na de hervatting was de thuisclub middels Remco van de Fliert opnieuw succesvol, maar de Elburgers knokten zich vol enthousiasme terug in de wedstrijd. Uit een fraai genomen vrije trap van Frik wist Vincent Huisman, na wekenlange droogte, doelman Matthijs de Koning  van dichtbij te passeren.

Langzaam vloeiden de krachten hierna uit de lijven van de moegestreden Elburgers, die nog maar nauwelijks gevaarlijk konden worden en zelfs nog enkele keren goed weg kwamen.