Nieuws

JO15-2 wint spannende bekerfinale

1 juni, deze datum stond bij de mannen van O15-2 met dikke stift in de agenda. B-Day, de dag van de bekerfinale. Na in de groepsfase afgerekend te hebben met achtereenvolgens Unicum, CSV, Hierden, VVOG en JCLE was het dan zover. De statistieken waren niet verkeerd. Tot aan de finale maar 2 goals tegen en 17 voor. Tussendoor nog een keertje kampioen geworden in de derde klasse. Dus dit kon haast niet misgaan. Maar goed, het blijft een bekerfinale en dat zijn toch altijd wedstrijden op zich.

Om 11:00 uur stonden de spelers klaar om met de bus te vertrekken naar Vaassen waar de finale bij KCVO gespeeld moest worden tegen het voor ons volkomen onbekende Sportlust Vroomshoop O15-1. Na een toeristische route door Vaassen gereden te hebben zijn we uiteindelijk onder begeleiding van een verkeersregelaar op de fiets met de bus naar de parkeerplaats geleid. Bij KCVO, waar ze de finaledag superstrak georganiseerd hadden,  was het al een drukte van belang. Hier waren de hele dag al allerlei bekerfinales aan de gang.

Om 13:00 uur werd er onder grote publieke belangstelling afgetrapt en was goed zichtbaar dat de blauw-witten wel last hadden van de zenuwen. Het spel was rommelig en slordig. Maar de defensie hield geholpen door een uitstekend keepende Joost en met een beetje hulp van het aluminium stand. In de loop van de eerste helft werden de Elburgers wat relaxter. Er kwam iets meer lijn in het spel en de weg naar voren werd regelmatig ingeslagen. Toch hele grote kansen kwam het alleen nog niet. De eerste helft was er een om snel te vergeten.

Dat de tweede helft een slijtageslag zou worden was gezien de temperatuur en het gebrek aan wind en schaduw al snel duidelijk. ESC pakte het na rust wat sterker op dan Sportlust. Dit leidde tot wat kansjes. Na een minuut of 10 verwerkte de keeper van Sportlust een bal niet helemaal lekker en kreeg Rick de voet er onder. Groot feest in het Elburgse kamp, 1-0 voor. Sportlust begon meer de aanval te kiezen en hierdoor ontstond er ruimte voor ESC. Na 20 minuten zag Daan de keeper van Sportlust ver voor zijn goal staan en met een loepzuiver geplaatste boogbal stuiterde de bal tergend langzaam de goal in, 2-0.
De spelers die dachten dat de buit al binnen was kwamen bedrogen uit. Sportlust maakte er nog een spannend laatste kwartier van. Ze kozen massaal voor de aanval en dat zorgde voor een paar hachelijke momenten in de Elburger defensie. Met nog een minuut of 10 op de klok viel er een bal achter de verdediging en een communicatiefoutje zorgde ervoor dat een speler van Sportlust de 2-1 kon intikken. De laatste 10 minuten waren een aanslag op het hart van de massaal aanwezige ESC supporters, de spelers en de coaches. Maar met hangen en wurgen is de overwinning over de streep getrokken.

Met recht een echte bekerfinale waar alles inzat qua spanning, strijd, vreugde en verdriet. Na de beker ontvangen te hebben uit handen van de wethouder sport van de gemeente Epe met het bijbehorende applaus keerden de mannen huiswaarts waar ze op de familiedag als helden ontvangen zijn en daar ook nog eens gehuldigd zijn.