Nieuws

1-0 bekerwinst voor Elburger Sportclub

De resultaten van Elburger Sportclub tijdens de oefen/bekerwedstrijden in de aanloop naar het  nieuwe voetbalseizoen waren (nog) niet om over naar huis te schrijven. Echter een week voor de aftrap van de competitie, kwamen de blauw-witten in de laatste bekerwedstrijd  tegen 4e klasser VEVO in Veessen uitstekend voor de dag en boekten een verdiende en uiteindelijk te mager uitgevallen 1-0 zege.

De jonge formatie van de Urker oefenmeester Siemen Lindeboom, die geconcentreerd  speelde en een gretige indruk maakte, wist al na vijf minuten de enige en naar later zou blijken winnende treffer te produceren.  Uit een scherp genomen hoekschop van Lars Lamberink was het vervolgens Rico Rianto  die de VEVO-doelman met een goed geplaatst schot wist te passeren.

De Elburgers hadden vervolgens gedurende de gehele eerste helft de controle over het spel en er ontstonden dan ook goede kansen om de voorsprong uit te breiden.  Mogelijkheden voor o.a. Lars Lamberink en Rianto bleven onbenut, terwijl ook de VEVO-goalie enkele malen niet over geluk te klagen had.

Ook in de tweede helft bleef Elburger Sportclub de wedstrijd overwegend dicteren en de sterke verdediging  met  Robert Radstaak en Joël Schenk als centraal duo, gaf maar weinig kansen weg.

De blauw-witten hadden eigenlijk al lang hun voorsprong moeten vergroten, maar enkele uitstekende kansen na ditto acties van Yannick Hillebrandt werden helaas niet verzilverd.

In het laatste kwartier verscheen VEVO toch wat regelmatiger en dreigender voor het doel van Bjarn Onderstal en door een terecht toegekende strafschop, na een overtreding van één der verdedigers, kreeg de thuisclub een unieke mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Met een katachtige sprong ranselde de Elburger-goalie de bal echter uit het doel.