Nieuws

De Leeuwen van ESC JO11-2 gaan door!

Vandaag stond de eerste echte competitiewedstrijd op het programma. Na de 3 overwinningen tijdens de bekerwedstrijden, was dan nu eindelijk weer competitievoetbal. Ondanks zijn gekneusde hand, wilde Joep van Ommeren toch zelf in het doel staan. Dit betekende dat we wederom met een compleet team aan de wedstrijd konden beginnen, namelijk: Joep van Ommeren, Ruben Zoet, Ivan van Vleeren, Vince-Matthew Hoekert, Jesse Bruijnes, Stijn Westerink, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Danny Marting, Daan Broekhuizen. Voor de wedstrijd werden er weer duidelijke afspraken gemaakt en vooral het plezier in het voetballen word elke keer benadrukt. Met de opstelling op zak en de diverse aanwijzingen gingen de boys het veld op. Vanaf het begin was duidelijk dat Be Quick best een aardig team heeft en het ons niet makkelijk zou maken, maar in de 14de minuut was het dan toch echt raak. Het was Ivan van Vleeren die de 1-0 tegen de touwen aan wist te werken op aangeven van Vince-Matthew Hoekert. Verdedigend stond het zeer goed en Be Quick kon niet gevaarlijk worden en in de eerste 15 minuten mocht Joep maar 1 bal richting zijn doel verwerken. We waren heer een meester met bij vlagen uitstekend voetbal. In de 2de 15 minuten was het Xander van Dam die de bal voor wist te geven na een uitstekende actie, waarna een verdediger de bal in eigen doel schoot. Met een 2-0 voorsprong gingen we de rust in. Er werden hoofdzakelijk complimenten uitgedeeld, want nu hadden we in 30 minuten tijd, maar 1 bal op ons doel gehad. Enige puntje van kritiek was, dat het nog maar 2-0 stond. De jongens hadden goed geluisterd, want in het 3de gedeelte van de wedstrijd was het eerst Stijn Westerink die de 3-0 scoorde op aangeven van Ivan en vervolgens werd de 4-0 gescoord door Vince-Matthew na wederom een assist van Ivan van Vleeren. Maar zoals gezegd, stond het gehele team uitstekend te spelen en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Mooiste moment van de wedstrijd werd gemaakt door Xander van Dam die met een schitterende steekpass Vince-Matthew voor het doel wist te zetten, maar helaas was de keeper ditmaal zeer attent. Maar de actie die er aan vooraf ging, was echt geweldig. In de laatste 15 minuten werden er nog 3 doelpunten gemaakt, wat een raszuivere hattrick opleverde voor Daan Broekhuizen die 2x een assist kreeg van Stijn Westerink en 1 assist van Danny Marting. De eindconclusie voor vandaag mag zijn, dat er ongelooflijk veel plezier zit in de ploeg. Bij vlagen uitstekende combinatiespel laten zien en verdedigend allemaal hun taak willen vervullen. Dit is natuurlijk heerlijk werken voor de trainers en leider van dit team, maar ook om naar te komen kijken door ouders, grootouders, vriendjes en andere belangstellenden. Volgende week weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen. Graag tot de volgende keer.