Nieuws

Elburger Sportclub opent seizoen met uitwedstrijd

Terwijl de clubs in de tweede  en derde divisie en de hoofdklasse er al enkele wedstrijden hebben opzitten, barst ook voor de amateurvoetballers vanaf  de 1e klasse komend weekend de voetbalcompetitie  los.

In de seizoensouverture staat voor Elburger Sportclub de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. De jeugdige formatie van de debuterende  trainer-coach Siemen Lindeboom wacht direct dus al een al zware vuurproef in de Overijsselse hoofdstad want de resultaten die de groen-witten behaalden tijdens de twee poule-wedstrijden om de KNVB-districtsbeker logen er niet om. Middels ruime overwinningen tegen Nieuwleusen (4-1) en Wilsum (2-4) loodsten  de Zwollenaren zich naar de volgende ronde.

De enige en laatste  keer dat beide opponenten elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2017-’18. De Elburgers wonnen toen beide wedstrijden; 2-1 en 1-3.

Of de blauw-witten na het goede optreden tegen VEVO opnieuw een positief resultaat zullen weten te behalen moet worden afgewacht.

Het duel op het Jo van Marle sportpark aan de Landsheerlaan  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robèrt Hoornstra.