Nieuws

Wederom winst van ESC JO11-2

Gisteren stond de 2de bekerwedstrijd op het programma. Ditmaal was de tegenstander ASVD JO11-3 uit Dronten. Deze tegenstander had de vorige wedstrijd met 21-0 gewonnen van VSCO JO11-2. Het zou dus een moeilijke wedstrijd gaan worden. Ons team was wederom compleet, dus met alle spelers gingen we op weg om deze wedstrijd te kunnen gaan spelen. Het bleek al snel dat we minimaal gelijkwaardig waren aan deze tegenstander en het begin was dus ook een beetje aftasten. Er kwamen wat kleine kansjes over en weer zonder dat er gescoord werd, maar opeens was het toch ASVD dat vanuit het niets de 1-0 liet aantekenen. Dit was een tegenslag voor de jongens van ESC, maar ze zijn sterk en knokten zich dus terug in de wedstrijd. In de 2de kwartier, was het toch ASVD die de 2-0 lieten aantekenen. Dit was tevens de ruststand. In de rust werden er vooral positieve woorden gesproken en gezegd dat ze in zichzelf moesten blijven geloven. Met deze opbeurende woorden begonnen de jongens vanuit het vissersstadje positief aan de 2de helft. We werden beter en beter en het was wachten op de aansluitingstreffer. Het was Daan Broekhuizen die de 2-1 scoorde en ons dus nog weer extra hoop gaf. En de leeuwen uit Elburg gingen door en maakten zelfs de 2-2 na een doelpunt van Ivan v Vleeren. De spelers vlogen elkaar in de armen en de leeuw was los, want binnen het kwartier kwamen we met 2-3 voor door wederom een doelpunt van Daan Broekhuizen. Er kwam weer even een drinkpauze en de jongens kregen alle lof en complimenten voor hun werklust en voetbal. Het laatste kwartier werd erg rommelig, maar we kwamen toch op een 2-4 voorsprong door een doelpunt van Stijn Westerink. ASVD liet zich natuurlijk ook niet onbetuigd, maar het was mede dankzij onze uitstekende keeper Joep dat de schade beperkt bleef. Maar toch lukte het ASVD om de 3-4 te scoren vanuit een klutsbal die opeens in het doel verdween van de Elburgers. Het was uiteindelijk Jesse Bruijnes die de wedstrijd in ons voordeel wist te beslissen en de 3-5 liet aantekenen. De eindconclusie mag zijn, dat de jongens allemaal keihard gewerkt hebben, bij vlagen uitstekend voetbal laten zien, we een geweldige keeper hebben. Maar belangrijkste is: Dit team straalt plezier uit en wil beter en beter worden. Op naar de volgende wedstrijd.