Nieuws

Tweede edite ESC/Goalstars keepersdag wederom een succes

De tweede editie  van de ESC/Goalstars keepersdag is ook dit jaar weer één groot succes geworden. Met de inzet van Frans van Koornberg (Hoofdkeepers opleiding ESC), de kantine en Goalstars Keepersschool uit België mogen we spreken van een topdag. De laatst genoemde stond onder leiding van oud Elburger Berry Hooghordel met die vertegenwoordigd was een trainersstaf.

Tussen 12.30u en 12.45 uur kwamen de eerste deelnemers binnen. Frans nam rond 12.55 uur nam Frans het openingswoord voor zijn rekening en later werden de deelnemers welkom geheten door Berry. De dag werd rond 13:00 uur gestart door hoofdtrainer Berry onder prachtige omstandigheden op een schitterende accommodatie.

Het eerste gedeelte bestond uit een opwarming waarin de keepers al enorm veel ballen verwerkte. Na de opwarming maakte alle jeugdkeepers kennis met de Goalstars trainingen waarin het voetenwerk, juist indraaien, voorwaarts insnijden, juist denken en vanuit een lopende beweging de bal moet worden aangevallen. Elke oefening werd voorgedaan door de trainers en vervolgens uitgevoerd door de spelers. Het plezier en enthousiasme was duidelijk zichtbaar deze middag.

In de late namiddag was er een circuitvorm uitgezet voor alle groepen met 5 diverse en verschillende oefeningen. Meevoetballen (als keeper), duiken, vallen, één tegen één, zweven, hoge ballen en veel voetenwerk. Kortom alle elementen die een topkeeper nodig heeft kwam naar voren. Prachtig om te zien hoe de gedreven trainers de deelnemers voorzagen van bruikbare tips.

Na afloop van het circuit werd de dag op het veld afgesloten met een super leuk eindspel van de Goalstars keepersschool. Na afloop was het laatste dankwoordje van Berry Hooghordel aan alle deelnemer die vervolgens moe maar voldaan richting huis vetrokken.

Samengevat: “het was een geweldige dag, op naar volgend jaar”!