Nieuws

Eindelijk weer eens een uitzege voor Elburger Sportclub

Na ruim 17 (!) maanden is Elburger Sportclub er eindelijk weer eens in geslaagd om een (competitie)uitwedstrijd te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was in de met 7-1 gewonnen ontmoeting tegen VEVO op 19 mei vorig jaar.  Op bezoek bij HTC in Zwolle sleepten de blauw-witten nu een zeer belangrijke en zwaar bevochten 2-1 zege uit het vuur.

Het duel leek in een gelijke stand te zullen eindigen, maar HTC nam  steeds meer risico’s om een overwinning te forceren. Met nog krap vier minuten spelen kregen de blauw-witten een vrije schop toegewezen. Max Lamberink zag hierbij zijn ingeschoten bal via de muur  onhoudbaar voor de doelman in de linker benedenhoek verdwijnen.

In de zeer hectische slotminuten die volgden en de HTC-doelman zich zelfs meldde in de frontlinie  was het vrouwen en kinderen eerst bij de Elburgers, waar doelman Bjarn Onderstal deze middag een uitstekende indruk maakte. De thuisclub eindigde de wedstrijd overigens met negen man.  Eerst werd halverwege de tweede helft Stephan Pelleboer met een zeer terechte directe rode kaart van het veld gezonden  na een gemene overtreding op Michel Harderwijk; hij zette de noppen in de rug van de op de grond liggende Elburger. Even voor het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Reinier van Leeuwen mocht ook Angelo Kisjes  na  twee opeenvolgende gele kaarten,  vroegtijdig de aftocht blazen.

De eerste helft ging vrijwel gelijk op waarbij HTC wel wat gemakkelijker combineerde, maar de Elburger-defensie zich goed staande hield. Aanvallend waren de blauw-witten niet bij machte om HTC in verlegenheid te brengen al had Bas Flier bij een snelle doorbraak beter zelf kunnen schieten in plaats van de bal af te leggen. In de extra tijd van de eerste helft kwam Elburger Sportclub toch onverwachts aan de leiding. Uit een scherp genomen hoekschop van Max Lamberink kopte  de ver opgerukte  Robert Radstaak de bal in de touwen. Het was de vierde treffer overigens dit seizoen die uit een dergelijke standaardsituatie tot stand kwam.

Het verwachte offensief van de thuisclub bleef in de tweede helft niet uit, maar voorlopig wist de blauw-witte verdediging zich staande te houden, Dit ging soms wel gepaard met enkele hachelijke situaties waarbij Jens Jansen zijn doelman  zelfs éénmaal op de doellijn moest assisteren. Na ruim een kwartier spelen kwam HTC via een toegekende vrije schop toch op gelijke hoogte nadat de bal middels een kopbal in het doel belandde.

In het zenuwslopende vervolg van de wedstrijd greep de formatie van oefenmeester Siemen Lindeboom bij het scheiden van de markt toch nog de niet meer verwachte volle winst!