Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Hattem

Na vier wedstrijden is er in de 3e klasse C nog maar 1 ploeg zonder een enkel winstpunt, n.l. Olympia ’28.  Hatto Heim (Hattem)  daarentegen is de enige formatie die de maximale score wist te behalen en voert met 12 punten dan ook de ranglijst aan. A.s. zaterdag bindt Elburger Sportclub, op het eigen Burgem. Bode sportpark,  de strijd aan  tegen de andere  vertegenwoordiger in deze klasse uit het stadje aan de IJssel; v.v. Hattem.

Sinds Hattem overstapte naar het zaterdagvoetbal (in het seizoen 2013-2014) troffen beide opponenten elkaar twee keer eerder in deze  klasse. De laatste wedstrijd,  op 26 mei 2018,  zal de meeste supporters  nog wel vers in het geheugen  liggen. Dankzij een  3-1 overwinning werden de Elburgers toen kampioen. Overigens onderging de selectie daarna om  uiteenlopende redenen een  drastische metamorfose en maken in  het huidige elftal nog maar twee spelers (Joël Schenk en Robert Radstaak) deel uit van dat succesvolle team.

De eerste twee wedstrijden van Hattem leverden vier punten op, waarna de  stadsderby tegen Hatto Heim met 4-1 verloren ging.  In de recente ontmoeting tegen  Elspeet herstelde de ploeg zich en door een 3-2 overwinning kwam het puntentotaal op zeven.

Evenals vijf andere clubs verzamelde Elburger Sportclub, na twee opeenvolgende zeges, zes punten. Door evenzovele ruime nederlagen  (6-0 en 4-1) incasseerden de blauw-witten inmiddels wel de meeste tegentreffers.

Beide ploegen zijn uiteraard gebaat bij een overwinning om zodoende een stevigere positie op de ranglijst te verwerven. Een spannend duel ligt dan ook in de lijn der verwachtingen.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van de Brug.