Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij HTC (Zwolle)

Na de recente nederlaag tegen Hattem moet Elburger Sportclub a.s. zaterdag weer proberen de scherven  bij elkaar te rapen; de blauw-witten gaan dan op bezoek bij HTC te Zwolle.

De naam van deze club ontstond 55 jaar geleden na een fusie tussen de twee verenigingen Tuinders en Holterbroek.

Hoewel HTC in die periode daarvoor  wel enkele keren promoveerde via de na-competitie mocht de club uit de Overijsselse hoofdstad afgelopen seizoen, na 35 jaar, eindelijk weer eens een kampioenschap vieren. We moesten behoorlijk in de stoffige archieven snuffelen om te weten te komen wanneer de twee clubs elkaar voor het laatst in competitieverband bestreden. Dat is al weer bijna 30 jaar geleden,  n.l. in de seizoenen  1990-’91 en 1992-’93.

HTC wist inmiddels zeven punten te behalen, waarbij de twee uitoverwinningen tegen Oene en Hulshorst (beiden 1-2) toch wel knap te noemen waren, evenals de puntendeling (3-3) tegen Hattem. De twee nederlagen leed men in de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Rouveen (3-0) en in de meer recentere ontmoeting tegen BAS (0-2).

Na twee achtereenvolgende verliespartijen slaagt de formatie van Siemen Lindeboom er hopelijk in om weer een positief resultaat te behalen.

De wedstrijd op sportpark De Pelikaan aan de Brinkhoekweg  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinier van Leeuwen.