Nieuws

ESC JO11-2 beloont zichzelf nu wel

Afgelopen zaterdag stond er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Ditmaal was het IJVV JO11-3 onze tegenstander. Na een goede trainingsweek en 2 nederlagen in de competitie, mochten de jongens het nu weer opnieuw proberen. Het team was wederom compleet, dus iedereen was fit en hadden er enorm veel zin in. We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en waren vanaf het begin veruit de betere ploeg. IJVV kwam niet in de buurt van het doel van onze doelman Joep, maar wij kregen wel een aantal kansen. Het was dan ook wachten op de dik verdiende voorsprong. Het was opeens Ivan die op aangeven van Xander dan toch wist te scoren en de boys op een 0-1 voorspong zette. Dit was tevens de stand na 15 minuten. De jongens kregen de opdracht om vooral scherp te blijven en te kijken of de voorsprong verder uitgebouwd kon worden. Dit gebeurde ook, want binnen 15 minuten werden nog 3 doelpunten gemaakt. Het was wederom Ivan die wist te scoren en ditmaal was het Stijn die de assist gaf vanuit de hoekschop. De ene aanval was nog mooier dan de ander en het werd dus ook vrij snel 0-3 door een doelpunt van Stijn die een voorzet van Ivan wist te verzilveren. De 0-4 kwam van de voet van Xander op aangeven van wederom Stijn Westerink die het flink op zijn heupen had. Dit was na een half uur tevens de ruststand en werden er een aantal wisselingen gedaan en moesten de jongens proberen om in dezelfde tempo te blijven spelen. Maar omdat het vrij makkelijk leek te gaan, werden de ruimtes wat groter en kon IJVV iets meer in de aanval gaan. Maar de verdediging was ijzersterk, maar ook onze keeper Joep was niet van plan om een doelpunt tegen te krijgen. En dit lukte onze jongens en keeper dus ook en IJVV kwam niet tot scoren. Sterker nog, wij wisten nog de 0-5 tegen de touwen te krijgen door wederom Ivan die een voorzet van Jesse wist te verzilveren. Na 2 nederlagen was het dus eindelijk weer zover en konden we de wedstrijd winnend af te sluiten met een 0-5 eindstand op het scorebord. Volgende wedstrijd is op zaterdag 19 oktober in Lelystad tegen Batavia JO11-2. We mogen als begeleiding en ouders enorm trots zijn op onze jongens, die steeds stapjes vooruit blijven zetten en beter worden. Klasse jongens, ga zo door!