Nieuws

Opnieuw thuiswedstrijd voor Elburger Sportclub

A.s. zaterdag staat er voor Elburger Sportclub wederom een thuiswedstrijd  op het programma. De blauw-witten zijn de gastheer van v.v. Oene, uit het gelijknamige plaatsje onder de rook van Epe.

Oene, dat we toch tot één van de betere ploegen mogen rekenen in de 3e klasse C, bleef in de eerste twee wedstrijden (nog) met lege handen.  De seizoensouverture, tegen Elspeet, ging met 2-1 verloren terwijl men in het recente thuistreffen tegen Rouveen met dezelfde cijfers het onderspit moest delven.

Op de derde competitiedag zal de formatie van Edwerd Schuring, die er in haar 72-jarig bestaan (opgericht 1 okt. 1947) nog nooit in slaagde om hoger te spelen dan de 3e klasse, er zeker op gebrand zijn om een positief resultaat te behalen. In het afgelopen decennium troffen beide ploegen elkaar tweemaal in competitieverband. De laatste keer was dat in het seizoen 2017-’18. Oene won toen thuis met 3-0; in Elburg waren de blauw-witten met een voordelige 2-1 score de sterksten. Vorig seizoen eindigden de bezoekers op de zevende plaats.

In de strijd om de Rabobank Veluwecup, in augustus, kruisten de twee opponenten ook de degens. Na een 4-0 overwinning werd Oene, later in dit voorbereidingstoernooi, gekroond tot winnaar.

Het zal ongetwijfeld een zware dobber worden voor de mannen van Siemen Lindeboom, maar  de recente 2-0 overwinning tegen Elspeet moet het moreel van de ploeg toch goed hebben gedaan.

Het treffen op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Turhan Yildiz.