Nieuws

Winst in Bekerkraker voor de boys van JO11-2

Afgelopen zaterdag stond er een bekerwedstrijd voor de boys op het programma in Lelystad tegen Batavia JO11-2. Na een week van keihard en goed trainen, waren onze jongens er klaar voor. Batavia begon scherp aan de wedstrijd, maar onze jongens stonden enorm goed te verdedigen. Langzaam maar zeker kwamen we aanvallend ook beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een heerlijk doelpunt van Ivan van Vleeren op aangeven van de ontketende Xander van Dam. Er waren vervolgens wat kansjes over en weer, maar onze keeper Joep had alles onder controle en het team werkte en verdedigde als leeuwen. Toch kwamen de Batavieren op 1-1 en namen ze zelfs nog een 2-1 voorsprong. Maar onze jongens zijn enorm gegroeid mentaal en geven absoluut niet op. Batavia deed er alles aan om ons uit ons spel te halen en er waren ook wat beslissingen van de scheidsrechter die de gemoederen nogal bezig hielden. Maar de jongens in het veld stonden hun mannetje, wat resulteerde in een schitterend doelpunt van Vince Hoekert.  Toch wisten we dit niet vol te houden, want de Batavieren kwamen zelfs met 3-2 en vrij snel erna met 4-2 voor te staan. De vermoeidheid was zichtbaar bij onze jongens, maar de strijdlust voor een goed resultaat ook. Deze strijdlust ging het winnen van de vermoeidheid, want het was Daan Broekhuizen die de bal vanuit de kluts heerlijk binnen schoot en de score op 4-3 wist te zetten en ons weer compleet in de wedstrijd kreeg. Bij blessures van de Batavieren werd het spel stil gelegd, andersom helaas niet. Toch hield dit onze jongens niet tegen, want het was Ivan van Vleeren die de 4-4 aantekende na een uitstekende samenwerking met Vince Hoekert. De verdediging stond zijn mannetje en Joep hield zijn doel compleet schoon. De jongens waren echt enorm moe van beide kanten, maar de wil om te winnen was zeker enorm groot. Het was Daan die schoot op het doel, maar de bal werd tegen gehouden. De rebound werd door Ivan binnen geschoten en we stonden met 4-5 voor. Het werd zelfs nog 4-6 door wederom een doelpunt van Ivan en de wedstrijd was binnen. We mogen zeker enorm trots zijn op de jongens en we zijn een ronde verder. Graag tot ziens bij de volgende wedstrijd van onze Leeuwen van ESC JO11-2