Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij koploper Hatto Heim

Terwijl het afgelopen weekend een beperkt aantal clubs in actie kwam in de strijd om de KNVB-districtsbeker en de  meesten van een vrij weekend genoten, wordt a.s. zaterdag de competitie hervat.

Werd de laatste keer,  overigens zonder positief resultaat, de strijd aangebonden tegen nummer twee op de  ranglijst, VIOS V., nu wacht Elburger Sportclub  opnieuw een zeer zware klus en gaat op bezoek bij koploper  Hatto Heim te Hattem.

Tijdens de laatste wedstrijd veroverde de formatie van oefenmeester Marcel van Walderveen de eerste periode-titel met een puntentotaal van negentien.  In een reeks van acht wedstrijden leed de ploeg slechts één nederlaag (thuis tegen Rouveen 2-3) en eindigde één duel onbeslist. Elburger Sportclub moet het met tien punten minder doen en zal nog de nodige puntjes moeten verzamelen om aan het eind van de rit niet in de problemen te komen.

Beide ploegen vochten in het verleden diverse verbeten duels met elkaar uit. De laatste keer was dat in het seizoen 2017-’18. De wedstrijd in Hattem eindigde toen in een 1-0 overwinning voor de thuisclub, terwijl de return in Elburg in een nipte 2-1 zege eindigde voor de blauw-witten.

Het treffen op sportpark Het Achterveen aan de Konijnenbergerweg begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin van Gelder.