Nieuws

Geweldige derby voor ESC JO11-2

Zaterdag stond de derby tegen SV ’t Harde JO11-2 op het programma. Dit was de 2de keer dat we tegenover elkaar stonden. In de beker werd er een nipte overwinning behaald door de boys van ESC. Feit is, dat er 2 voetballende teams tegenover elkaar stonden zaterdag. Bij de Leeuwen van ESC was iedereen fit en aanwezig, dus de volgende mannen stonden aan het begin van de wedstrijd: Joep v Ommeren, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Dennie Martink, Stijn Westerink, Ivan v Vleeren, Xander van Dam, Daan Broekhuizen, Ruben Zoet en Vince Hoekert. Na een intensieve trainingsweek, waarop veel getraind is op een aantal zaken, was het dan eindelijk zover. De trainer sprak met de boys en zette het team op scherp. Met passie, durf en plezier werd er aan de wedstrijd begonnen. We begonnen scherp en gingen vol in de aanval, wat al enorm snel resulteerde op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Xander op aangeven van Vince. Dit beloofde een heerlijke voetbalochtend te worden. Maar ook SV ’t Harde liet heerlijk combinatiespel zien en wist al snel op 1-1 te komen. Maar de jongens van Elburg waren niet van plan om nu het hoofd te laten zakken en scoorden de 2-1 door een doelpunt van Stijn na wederom een assist van Vince. Toch was het weer SV ’t Harde die terugkwam in de wedstrijd en de stand op 2-2 zette. Sterker nog, voordat er 15 minuten om waren kwamen de boys van SV ’t Harde met 2-3 voorsprong. Hierna werden de jongens van ESC toegesproken en gingen we vol goede moed weer in de aanval en nu was het wederom Stijn die met een heerlijke actie de bal tegen de touwen schoot en de stand op 3-3 bracht. Vlak daarop werd het zelfs 4-3 voor ons door een heerlijk doelpunt van Xander van Dam die het ook op zijn heupen had. Maar wederom kwam SV ’t Harde terug en de stand kwam op 4-4. Dit was tevens de ruststand na een half uur voetballen wat enorm veel energie kostte. Er werden wat tips en complimenten uitgedeeld, waarna we weer van start gingen aan de 3de kwart. Ditmaal was het SV ’t Harde wat uit de startblokken schoot en de 4-5 en zelfs ook nog de 4-6 wist aan te tekenen. Iedereen dacht misschien, dat het nu afgelopen was voor de Leeuwen van ESC, maar niets van dit alles. Ze deden hun hoofden omhoog en rechten de ruggen en gingen vol in de aanval. Dit resulteerde in de 5-6 door een heerlijke doelpunt van Daan Broekhuizen op aangeven van Ivan v Vleeren. En het was dezelfde Daan die zelfs ook nog de 6-6 scoorde op aangeven van Stijn Westerink. Dit was tevens de stand na het 3de kwart. De trainer gaf de jongens een enorm groot compliment, omdat ze zichzelf hadden beloond met de gelijke stand. Het zou een nog grotere prestatie zijn, als de jongens zelfs nog wisten te winnen. Ze gingen met een enorm zelfvertrouwen het veld in. De verdediging stond nu enorm goed en er werd eigenlijk geen kans meet weg gegeven. Het was Xander van Dam die na een heerlijke slalom de bal ineens in het doel schoot en de stand op 7-6 bracht. En ze gingen door, want het werd zelfs ook nog 8-6 door een doelpunt van Ruben Zoet op aangeven van Stijn Westerink. Dit was tevens de eindstand. Conclusie is: Beide teams verdienen een enorm groot compliment voor hun spel en sportiviteit! Ik weet zeker dat iedereen enorm genoten heeft van deze wedstrijd. En we mogen enorm trots zijn op onze jongens, want ze hebben met Plezier, Lef en Goed voetbal deze wedstrijd gewonnen. We zien de jongens met de week beter spelen en presteren, wat ons als begeleiding enorm trots maakt. Graag tot de volgende keer!