Nieuws

Oproep voor nieuwe vrijwilligers

Vrijwilligers! We hebben er als voetbalvereniging enorme behoefte aan. Wat is er allemaal nodig voor een voetbalzaterdag? En welke vrijwilligers hebben wij op dit moment nodig? Met dit artikel brengen wij je graag op de hoogte wie wij nodig hebben. En wat er op een zaterdag achter de schermen afspeelt.

Drukke bedoeling zo voor de aftrap
Voordat er ook maar een bal op zaterdag is afgetrapt is de vereniging al druk geweest om die aftrap mogelijk te maken.

Een zaterdag vraagt veel voorbereiding
Zo is er voorafgaande aan de zaterdag al voor gezorgd dat de voorraad in de kantine is aangevuld, de kantine schoon en netjes is, de velden er goed bijliggen, de kleedkamers schoon en ingedeeld zijn en er bijvoorbeeld ook een scheidsrechtersindeling is gemaakt. Als het dan zaterdag is dan zijn de gastheren van de club al om 7:00 uur aanwezig om tegenstanders, vaders, moeders, opa’s en oma’s welkom te heten en hen bijvoorbeeld naar het juiste veld en kleedkamer te wijzen. Ook zorgen zij er voor dat de vaders en moeders van onze eigen jongste jeugd de pylonen op kunnen halen om het veld voor onze spelers van de toekomst uit te zetten.

Vanaf de zijlijn lijkt het vanzelf te gaan
Op een normale zaterdag worden er ongeveer 15 tot 20 wedstrijden door spelbegeleiders en scheidsrechters in goede banen geleidt. Veel enthousiaste trainers en coaches zorgen er voor dat hun team met veel plezier een zo goed mogelijke wedstrijd gaat spelen. In de rust is er al gezorgd voor thee en na de wedstrijd krijgt de jongste jeugd een kan ranja. Het lijkt haast of dat vanzelf de kleedkamer in komt.

Als het eerste thuis speelt is de kassa bemant, worden er vanuit de supportersvereniging loten verkocht en zorgt de omroeper dat de spelers netjes aangekondigd worden. Tegenwoordig is het ook al zo dat het elftal van de week vol trots klaar staat om met de mannen van het eerste mee het veld op te mogen gaan.

Ver voor de eerste en tot laat na de laatste aftrap is de kantine en keuken bezet om er voor te zorgen dat de mooie acties die op het veld plaatsvonden onder het genot van een hapje en een drankje nabesproken kunnen worden.

De vereniging is er maar druk mee
Zoals je kan lezen vraagt zo’n zaterdag heel wat van de vereniging en dan staat hierboven maar een kleine greep uit wat er moet gebeuren om “gewoon” een aftrap plaats te kunnen laten vinden.

Gelukkig helpen veel vrijwilligers mee om elke zaterdag weer een voetbalwedstrijd te kunnen laten spelen. De inbreng van onze vrijwilligers is onmisbaar. Wij koesteren hen dan ook, want zonder hen staan we als vereniging en club machteloos. Wat zou het mooi zijn als we een aantal nieuwe mensen aan het vrijwilligerskorps toe kunnen voegen. Samen moet het lukken om het sportpark schoon en netjes te houden en er voor te zorgen dat er steeds weer een nieuwe aftrap plaats kan vinden.

Jullie konden op de website al lezen dat een oproep voor kassamedewerkers bij de thuiswedstrijden van het eerste wordt gevraagd en dat het scheidsechtersgilde dringend uitgebreid moet worden. We kunnen echter alle hulp gebruiken. Concreet hebben we nu behoefte aan hulp op de volgende onderdelen:

  • Scheidsrechter voor heel of half veld wedstrijden  (belasting: ongeveer 1 wedstrijd per 3 weken)
    Interesse? Neem contact op met: scheidsrechters@elburgersc.nl
  • Medewerkers kassa op thuiswedstrijden eerste elftal (belasting: ongeveer 1 uur per 2 weken)
    Interesse? Neem contact op met: penningmeester@elburgersc.nl

Tot de volgende aftrap.


Jeroen Peute
Bestuurslid Leden en Vrijwilligerszaken