Nieuws

Zonder scheidsrechter geen voetbal

Beste ESC-ers,

Elke zaterdag worden er bij de Elburger SC ongeveer 20 wedstrijden gespeeld waarvoor er een verenigingsscheidsrechter of spel-begeleider aangesteld dient te worden. Bij ESC streven we er, nog altijd naar, om voor alle wedstrijden een scheidsrechter aan te stellen, rekening houdend met de verschillende niveaus. We doen dit met een vaste groep vrijwillige scheidsrechters. Helaas is deze groep vrijwilligers de laatste jaren flink kleiner geworden, waardoor het aantal clubscheidsrechters een kritiek punt bereikt. Vooralsnog lukt het met veel gepuzzel gelukkig nog steeds om de planning rond te krijgen, waarbij er niet zelden een zwaar beroep op mensen moet worden gedaan. Er komt echter binnenkort een moment dat onze teams zonder scheidsrechter aan de wedstrijd moeten gaan beginnen…

Daarom is het tijd om de noodklok te luiden!

Over één ding zijn we het allemaal eens. Zonder scheidsrechter geen voetbal! Ondanks dat we tegenwoordig steeds vaker een beroep doen op O17en O19 spelers om pupillen wedstrijden (8 tegen 8) te laten fluiten, is het tekort het meest voelbaar bij wedstrijden van junioren O13, O15, O17. Ook bij seniorenteams wordt het merkbaar. Wij zijn op zoek naar mensen die zich graag willen inzetten om onze jeugd en senioren een leuke wedstrijd te laten voetballen. Elke week fluiten mag natuurlijk altijd, maar als we eens per 3 weken een beroep op je kunnen doen, maakt dat het al een stuk makkelijker. Dan is het ook eenvoudiger om rekening te houden met individuele wensen. Een scheidsrechter helpt deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus!

Ben je 14 jaar of ouder en lijkt fluiten jou leuk en zie je in hoe belangrijk het is om voldoende scheidsrechters te hebben zodat iedereen kan voetballen? Meld je dan aan!

Je hoeft geen spelregeldeskundige te zijn, maar je moet wel iets van spelregels weten. Uiteraard kunnen we avonden beleggen om een ieder te informeren over aangepaste spelregels. Ook bieden wij je de mogelijkheid om je te op te leiden tot verenigingsscheidsrechter. De KNVB zorgt tijdens de opleiding verenigingsscheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding. Ook zijn er korte opleidingen voor pupillen en jeugdscheidsrechters. Zodat je met voldoende “bagage” aan de slag kunt bij 11 tegen 11 wedstrijden bij ESC.

Wil je meer informatie over deze opleiding? Stuur dan een mail naar scheidsrechters@elburgersc.nl