Nieuws

ESC JO11-2 PROMOVEERT!!!

Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd in Kampen tegen de plaatselijke DOS Kampen JO11-4. Bij winst zijn we zeker van de 3de plaats en zou dan promotie betekenen naar de 2de klasse. Met het volledige team gingen we op pad en dat betekende dus met: Joep van Ommeren, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Dennie Martink, Ruben Zoet, Stijn Westerink, Ivan v Vleeren, Xander van Dam, Daan Broekhuizen en Vince Hoekert. We spraken af om vooruit te verdedigen, maar er stond redelijk wat spanning op de benen van de jongens. We waren beter, maar wel slordig. Toch kwamen we op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Daan Broekhuizen op aangeven van Jesse Bruijnes. Dit was tevens de stand na de eerste 15 minuten. De trainer vroeg aan de jongens of ze tevreden waren en hoe het ging, waarbij ze zelf aangaven het niet goed te vinden. Ze vonden zichzelf te slordig in de passing en maakten de kansen niet goed af. Vervolgens zei de trainer: laat maar zien! En dat deden ze, want het ging echt een stuk beter en de voorsprong werd verder uitgebouwd. Het was Ivan v Vleeren die de 0-2 maakte op aangeven van Dennie Martink. En nu waren de boys los, want van achteruit werd er goed gevoetbald en werden er een aantal schitterende aanvallen op de mat gelegd. Het duurde dan ook niet lang of de 0-3 lag ook tegen de touwen. Het was wederom Ivan die scoorde en het was op aangeven van Daan Broekhuizen. Het mooiste doelpunt kwam van de voet van Vince Hoekert, want hij schoot de bal van grote afstand schitterend over de doelman van Dos Kampen heen en bracht de stand op 0-4. Nog voor het half uur stond de stand op 0-5, door wederom een doelpunt van Ivan v Vleeren. Vervolgens was het rust en kwamen de jongens een stuk meer tevreden naar de trainer toe lopen dan de eerste keer. Het was vervolgens toch Dos Kampen die scoorde en de stand op 1-5 bracht. Verder stond de verdediging die gevormd word door Joep van Ommeren, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Dennie Martink en Ruben Zoet uitstekend en gaven eigen geen kans weg. Hierdoor is het natuurlijk fijn voetballen voor alle andere spelers en die konden dus weer vol in de aanval. Het werd 1-6 door een doelpunt van Daan Broekhuizen en de aangever was ditmaal Xander van Dam. Het laatste kwartier wisten we nog 2x te scoren door doelpunten van Ivan v Vleeren die de laatste 2 doelpunten op zijn naam wist te zetten. 1-7 was op aangeven van Vince Hoekert en de 1-8 was vanuit de rebound, doordat Xander van dam op de paal schoot. Dit was tevens de eindstand. Door deze overwinning hebben de boys promotie afgedwongen naar de 2de klasse. Dit is een uitstekende prestatie van dit team. Als we kijken hoe we met deze jongens zijn begonnen en hoe groot de groei is die deze jongens hebben gemaakt, dat is geweldig om te zien. Wij als begeleiding zijn natuurlijk enorm trots op alle spelers. Dit is een zeer gemotiveerde groep die graag willen trainen en beter willen worden en dat hebben ze zeker ook laten zien. Nu is het winterstop en zaterdag 18 januari staat er een wedstrijd voor de beker op het programma tegen KHC JO11-1. Vanaf 6 januari gaan we weer beginnen met de training. Tot slot wensen wij een ieder fijne Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2020 toe. Graag tot volgend jaar namens iedereen van JO11-2.