Nieuws

ESC JO11-2 stijgt een plaats op de ranglijst

Afgelopen zaterdag stond er wederom een wedstrijd op het programma voor de boys van ESC JO11-2. Na alle perikelen van 5 December en kadootjes, was het duidelijk dat de boys een drukke week hebben gehad. Ook was er deze week alleen op de maandag getraind, dus iets minder arbeid kunnen leveren. Helaas was Dennie Martink niet aanwezig, want die was ziek. Dus gingen de volgende jongens het laten zien op het veld: Joep van Ommeren, Ruben Zoet, Wessel Balk, Jesse Bruijnes, Stijn Westerink, Ivan van Vleeren, Vince Hoekert, Daan Broekhuizen en Xander van Dam. Op deze vroege morgen waren de jongens nog niet echt wakker, maar toch kwamen we vrij makkelijk op 1-0 door Vince Hoekert. De 2-0 kwam op naam van Stijn Westerink en de 3-0 werd gescoord door Daan Broekhuizen. Dit kwam niet door het geweldige spel van ons, maar omdat de tegenstander niet echt gevaarlijk wist te worden. Na 15 minuten was het dus 3-0 en konden een paar hartige woorden gesproken worden. Tijdens het 2de kwartier werden we niet echt gevaarlijk, maar hadden we ook 2x echt ongelooflijk veel pech. Want het was Wessel Balk die 2 schitterende schoten van afstand helaas op de lat zag belanden. Verdedigend stond het uitstekend door goed werk van Joep, Ruben, Wessel en Jesse, waardoor Berkum nooit echt gevaarlijk kon worden. Na een half uur was het dus nog steeds 3-0, waarna het rust was. Er werden nu wat positieve woorden gesproken en de jongens gaven aan wat beter in de passing te blijven en rust. We begonnen nu een stuk beter en kregen een goede kansen. Het werd 4-0 door een doelpunt van Jesse Bruijnes die de bal met links binnen schoot. De 5-0 kwam van de voet van Ivan van Vleeren en de pass kwam van Stijn Westerink.  Ook werd het zelfs nog 6-0 door wederom een doelpunt van Ivan en wederom kwam de assist van Stijn Westerink. En nog was de koek niet op, want het was Xander van Dam die de 7-0 liet aantekenen op aangeven van Ivan. Vervolgens kwam het laatste kwartier van de wedstrijd, waarbij de jongens de uitdaging kregen om geen tegendoelpunt te krijgen en zelf lekker te blijven voetballen. De verdediging gaf geen krimp en stond dus erg goed. De eindstand werd uiteindelijk dan ook 10-0 door doelpunten van Xander van Dam, Vince en Ivan. Deze uitslag betekend, dat we op een gedeelde 2de plaats zijn komen de staan, maar op doelsaldo dus nu 3de staan. Dit is uiteraard een uitstekende positie en prestatie van deze jongens. Op dit moment hebben we dus 7 wedstrijden gewonnen, 2 verloren, doelsaldo van 73 doelpunten voor en maar 18 doelpunten tegen. Dit betekent dat wij een uitstekend team hebben, die zowel verdedigend goed staan, maar ook doelpunten weten te scoren. En dat is een geweldige TEAMPRESTATIE en verdiend alle lof. Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in Kampen tegen DOS Kampen JO11-4 om 9.45 uur.