Nieuws

ESC O17-1 mag zich ‘Herbstmeister’ noemen

In de slotwedstrijd voor de winterstop hadden de blauwwitten aan een gelijkspel genoeg om zich te mogen kronen tot winterkampioen van de eerste seizoenshelft. Tegenstander Swift’64 O17-1 moest met 6 doelpunten verschil winnen voor een titel en bij alle andere overwinningen van Swift stond VVOP O17-1 uit Voorthuizen op het hoogste treetje. De wedstrijd op het kunstgras in Swifterbant begon om half 11 en de polderbewoners maakten er een echte thriller van, ESC moest alle zeilen bijzetten om het beoogde resultaat binnen te slepen. Twee keer kwamen de Elburgers op achterstand, in de eerste helft zorgde Thomas Hoogers voor een gelijke stand en na rust scoorde Luca v/d Hulst vanaf de strafschopstip de 2-2. De ESC’ers hadden veel mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien maar het slordig met de kansen om, maar de gelijke stand kwam niet meer in gevaar.  Met dit resultaat werd de titel in Elburg gevierd met een duikvlucht in de beek door de meeste spelers van de selectie.