Nieuws

Update Keepersschool ESC

Elburger Sport Club vindt dat de keepers binnen Elburg specifieke aandacht verdienen. Daarom zijn wij vanaf september gestart met de keepersschool op woensdagavond.

Mooi om te zien dat er elke week ruim 25 keepers gebruikmaken van deze momenten. Afgelopen woensdag was de laatste training voor de winterstop. Vanaf september is er vooral aandacht geweest voor de valtechniek en de vangtechniek. De keepers hebben hard gewerkt en mooie stappen gemaakt. Er wordt met veel plezier en enthousiasme getraind.

Nu is het tijd voor rust voor de onderbouw. De bovenbouw traint door op dinsdag (. Jo15-1, jo17-1, jo19-1 op veld 1 onder leiding van Gerjan Deetman). De keepers van Jo15-2, Jo15-3 17.2, MEI15-1, MEI17-1 en Mei191 blijven trainen op woensdag van 18.45-19.30 onder leiding van Sander Hendriks.

Op 5 februari start de keeperstraining weer en gaan we verder met het tweede blok tot en met medio mei.

Voor wie is de keepersschool
Vanaf 10 jaar heeft iedereen recht op keeperstraining deze wordt gegeven op de woensdag gedurende het seizoen. De kinderen uit jo8 en jo9 mogen in overleg met de trainers ook deelnemen aan de training. In de keeperstraining is er speciale aandacht voor alle facetten binnen het keepen. Hiermee hopen we de jongens en meiden die het leuk vinden om te keepen te stimuleren in de ontwikkeling. De keeperstraining is voor zowel jongens als meiden.

Hoe trainen wij?
Binnen de keeperstraining zal er middels een circuittraining specifieke aandacht gegeven voor de verschillende facetten van het keepen. De techniek van het vangen van een bal, het vallen ( duiken), meevoetballen, motorische ontwikkeling, positionering in de goal een tegen een situaties en het verwerken van schoten en voorzetten.

Wanneer
We trainen 45 minuten. We starten met de onderbouw van 18.00-18.45. De op deze manier is het mogelijk dat de keepers ook kunnen aansluiten bij de eigen teamtraining. De onderbouw bestaat uit jo8 – jo 9 jo 10 , jo 11, jo 12 jo 13.

De bovenbouw is aansluitend van 18.45-19.30. Graag op tijd aanwezig zodat we meteen kunnen starten. Jo 15 jo 17 jo 19 MEI15 MEI17 en MEI19

Trainers
De training wordt gegeven door Bjarn Onderstal, Thomas den Besten, Joel Disselhof, Finn van der Heid, Joost van de Rozenberg, Sander Hendriks en Ruben Binnenkamp Voor de eerste selectie is er op dinsdag training van Gerjan Deetman en op donderdag van Frans Koornberg.

Keepen is leuk, en het is nog leuker wanneer je merkt dat je steeds beter wordt!

 

Heb je vragen of wil je meer weten Neem dan contact op met Frans Koornberg 0648794744