Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Zwolsche Boys

Het voetbalseizoen is precies tot op de helft gevorderd; in de 3e klasse C moeten alleen DSV ’61 en Oene nog hun achterstallige wedstrijd inhalen. Hatto Heim gaat in deze afdeling aan de leiding en heeft nu zeven punten voorsprong op het op de tweede plaats staande  Zwolsche Boys. Elburger Sportclub is a.s. zaterdag in Elburg de gastheer van de ploeg uit de Overijsselse hoofdstad.

De formatie van Bart Ester had de koploper wat dichter op de hielen kunnen zitten, maar liet niet alleen afgelopen zaterdag een behoorlijke steek vallen door de toch wel enigszins  verrassende 2-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Olympia ‘28. Ook de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop (14 dec. j.l.) in de stadsderby tegen HTC ging verloren (3-1).

Met het scorend vermogen van de Zwollenaren is overigens niets mis en is met 35 treffers de productiefste   ploeg in deze klasse; topscorer Jeffrey de Nooyer nam er hiervan maar liefst  13  voor zijn rekening. De grootste overwinning  (6-0), tot nu toe, staat overigens op naam van de Zwollenaren in de seizoensouverture tegen Elburger Sportclub. De blauw-witten behaalden in de recentelijke gemeentelijke derby tegen DSV ’61 een verdienstelijk gelijkspel; de derde puntendeling op rij. Hopelijk slagen de Elburgers erin deze reeks te doorbreken met een broodnodige overwinning. De laatste keer dat gebeurde is al weer een aantal maanden geleden in de uitwedstrijd tegen HTC (2-1) op  26 oktober j.l. .

Het duel op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Frei.