Nieuws

Elburger Sportclub pakt punt tegen Zwolsche Boys

In een zinderende slotfase leek het zo zeer verdiende winstpuntje voor Elburger Sportclub, in de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys (2-2), toch nog door de neus te worden geboord.  In misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen, tot nu toe, kropen de Elburgers door het oog van de naald doordat in de slotminuten de paal een eventuele beslissende Zwolse treffer in de weg stond. Evengoed had de thuisclub op haar beurt in de  extra tijd (ook) nog de volle winst kunnen grijpen wanneer men wat koelbloediger was geweest voor het Zwolse doel.

De blauw-witten liepen  destijds, bij de seizoensouverture  nog tegen een kansloze 6-0 nederlaag aan.  Nu toonde de jonge formatie van Siemen Lindeboom tegen nummer twee van de ranglijst zich gelijkwaardig  en wat nog belangrijker was;  de ploeg is  volwassener  geworden en er  worden  ook de nodige  kansen gecreëerd.

Zwolsche Boys speelde weliswaar met wat meer vernuft en geroutineerder, maar de thuisclub liet zich daarentegen zeker niet de wacht aanzeggen; de Zwollenaren werden bovenop de huid gezeten. Zo kwam de zwaarlijvige topscorer Jeffrey de Nooyer (dit seizoen al 13 maal doeltreffend) nauwelijks in het stuk voor. 

Na bijna een half uur spelen kwamen de bezoekers aan de leiding nadat een aanval door Bas de Man succesvol werd afgerond. De Elburgers hadden o.a. door Robin Roessler ook al de nodige kansen gehad en de gelijkmaker viel, niet de eerste keer dit seizoen, na een spelhervatting.  Uit een scherp genomen hoekschop van Max Lamberink schoot de ver opgerukte Robert Radstaak raak. De goed leidende scheidsrechter  Jeroen Frei had nog maar net voor de hervatting van de tweede helft gefloten of de Zwollenaren stonden opnieuw op een voorsprong.  Uit een vrije trap werd de bal over alles en iedereen in het doel gekopt.

De  inzet van de  veerkrachtige Elburgers was voorbeeldig en  voor de tweede maal wist men  een achterstand weg te werken. Uit een toegekende vrije trap, na een overtreding op Jens Jansen,  schoot Max Lamberink de bal loepzuiver achter doelman Bram Jager.

In het laatste deel van deze aantrekkelijke wedstrijd werden de zenuwen van de supporters nog behoorlijk op de proef gesteld.  

 

 

 

 

 

 

 

 .