Nieuws

Veel enthousiasme bij clinic PEC Zwolle

Veel enthousiasme bij clinic PEC Zwolle
Onder het motto ‘Trainen als een prof’ werd de woensdagmiddag van de voorjaarsvakantie door meer dan honderd kinderen én een groot aantal (groot)ouders benut voor een bezoek aan de door PEC Zwolle verzorgde clinic op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg.

Met een schuin oog op de buienradar, vanwege de winterse buien die voorspeld waren, verzamelden de jonge talenten van de Elburger Sport Club én hun vriendjes zich in de kantine van de club. Voor een clinic van de profclub uit Zwolle. De clinic werd door de Elburger SC aangeboden aan hun leden in het kader van het 75-jarig bestaan dat op 1 april aanstaande officieel wordt gevierd.

Gevarieerd circuit
Onder leiding van twee enthousiaste jeugdtrainers van PEC Zwolle en met behulp van een aantal Elburger selectiespelers kregen de kinderen een gevarieerd circuit van zes onderdelen voorgeschoteld: afronden, partijspel, passen en trappen, smartgoals, mini soccer balls en het schietschijf en snelheidsschieten.

Het enthousiasme spatte er van af, want wie droomt er nou niet van een profcarrière als je tien jaar bent? Moe maar voldaan gingen de kinderen na afloop van de clinic aan het drankje en wat lekkers dat ze van de club kregen aangeboden. Een mooie afsluiting van een heerlijke middag. Waarvan niet alleen de spelers maar ook de vele aanwezige ouders en grootouders van hebben genoten.

‘Dankzij de inzet van de PEC trainers, onze eigen selectiespelers, een flink aantal vrijwilligers en Lunchroom Bij Ellen die een heerlijke lunch verzorgde, hebben we een prachtige middag beleefd’, blikt Geert Dijkstra, aanwezig namens de organiserende jubileumcommissie, tevreden terug op de middag.

Een jaar lang feest
Na het FIFA toernooi eerder dit jaar is dit de tweede activiteit die de Elburger Sport Club in het kader van haar 75-jarig bestaan organiseert. Verder dit staan dit jaar onder meer nog een grote reünie, een officiële receptie, een bijeenkomst voor oud-bestuursleden in Café De Haven (waar de club ooit is opgericht) en Sport in de Vesting op het programma. Een jaar lang feest met voor elk wat wils. Meer informatie is te vinden op www.elburgersc.nl.