Nieuws

Presentatieavond Visie op Voetbal

Op woensdagavond 8 juli vond in de kantine op ons sportpark voor 20-25 leden van het technisch kader een presentatieavond plaats over Visie op Voetbal. Doel van de avond, die door Wilfred Westerhuis, bij afwezigheid van bestuuslid Voetbalzaken Andries van der Beek, werd geleid, was duidelijk te maken welk idee er achter de opleiding bij ESC zit en om trainers input te geven voor hun trainingen en begeleiding van teams en spelers.

De avond begon met goed nieuws: binnen alle leeftijdscategorieën zijn de functies van hoofdtrainer inmiddels ingevuld. De komende weken zal aan de verdere invulling van het technisch kader gewerkt worden. Daarnaast is er inmiddels een ‘Technisch Hart’ gevormd binnen de vereniging bestaande uit Andries van der Beek (vanuit het bestuur), Bas Tuininga (onderbouw en middenbouw), Sjoerd van der Heide (bovenbouw), Matthijs Frik (fysieke training en verzorging) en drie leden te weten Marcel Lötters, Wim van der Hulst en Wilfred Westerhuis. Zij houden zich bezig met het vormgeven van een jeugdvoetbalbeleidsplan en gaan het uitgestippelde beleid ook meehelpen implementeren.

De ambities zijn :

– Met eigen spelers in 2025 een stabiele 2e klasser zijn.

– In 2022 het KNVB certificaat Lokale Jeugdopleiding te verkrijgen.

Aan de hand van vier visies wordt het jeugdvoetbalbeleidsplan vormgegeven nl: 1) Visie op Voetbal, 2) Visie op Talent, 3) Visie op Leren en 4) Visie op Trainen. Deze avond werd de Visie op Voetbal geïntroduceerd aan de hand van een overzichtelijke presentatie waarbij er per leeftijdsfase verschillende accenten worden gelegd bij spelintenties en spelprincipes om zo tot een duidelijke ‘huisstijl’ voor ESC te komen. De trainers zullen door Wilfred Westerhuis (onderbouw en middenbouw) en Marcel Lötters (bovenbouw) begeleid gaan worden om de visie op voetbal te vertalen naar het veld. Vragen uit de zaal werden beantwoord en duidelijk werd ook dat we als club hiermee aan het begin van een proces staan met als doel van ESC een (nog) betere club te maken. Het enthousiasme en de steun hiervoor waren in elk geval aanwezig bij de kaderleden.

In september volgt een tweede avond en dan zal de Visie op Talent centraal staan. We kijken terug op een constructieve avond en dank aan Frans voor de lekkere koffie.