Nieuws

Bekerwinst voor Elburger Sportclub tegen VEVO; 2-0

Elburger Sportclub is de eerste wedstrijd in de poule-fase om in de KNVB-districtsbeker zonder kleerscheuren doorgekomen. In Veessen won de formatie van Siemen Lindeboom met 2-0 van 4e klasser VEVO; de doelpunten vielen voor en na rust.

Gedurende de gehele wedstrijd hadden de blauw-witten een licht overwicht, maar konden vooralsnog geen bres slaan in de stugge  defensie van de thuisclub. Nadat diverse kansen onbenut waren gebleven kwam de ploeg na een half uur toch op een verdiende voorsprong.  Op de rechtervleugel was de snelle Stef Alkema enkele tegenstanders te vlug en kon alleen nog maar middels een overtreding worden afgestopt. Dit gebeurde binnen de lijnen waardoor  de scheidsrechter terecht naar de stip wees. In eerste instantie wist de VEVO-doelman de strafschop van de toch altijd trefzekere Max Lamberink te keren, maar in de rebound was de Elburger toch succesvol.  Overigens kwam één van de blauw-witten, bij een overtreding, na een aanval van VEVO, goed weg en de arbiter evengoed een rode kaart had kunnen geven; hij hield het nu bij geel. In het eerste part helft raakte een drietal spelers bij de blauw-witten op vervelende wijze geblesseerd en zich moesten laten vervangen. Na de hervatting had Lindeboom dus geen wisselmogelijkheden meer.

De  thuisclub probeerde in de tweede helft wel de gelijkmaker te forceren, maar ondanks de mutaties  bij de Elburgers  bleef de 3e klasser fier overeind. De bijzondere  klasse en de routine van doelman Frans Koornberg  speelde hierbij een niet onbelangrijke  rol.

De beteren kansen waren ook nu weer voor de blauw-witten en nadat al diverse mogelijkheden  onbenut waren gelaten werd de voorsprong tien minuten voor tijd verdubbeld. Nadat eerdere mogelijkheden hiertoe  nog niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd,  wist opnieuw  Max Lamberink nu wel een subtiel en met veel precisie genomen vrije trap te verzilveren.