Nieuws

Trainer Gerjan Zwep

De volgende trainer in de serie die zich gaat voorstellen is Gerjan Zwep.

Mijn naam is Gerjan Zwep, sinds kort 43 jaar. Overdag werk als Commercieel manager van een specialistische tak van een groot aannemingsbedrijf en één avond per week doe ik er een technische opleiding bij. Ik ben al 17 jaar  getrouwd met mijn vrouw en in die tijd hebben we 3 kinderen mogen krijgen: Luuk, Lisa en Anna. De dames turnen en Luuk speelt in de JO13-1.

Mijn vrije tijd gaat vooral op aan de sporten van de kinderen. Zelf voetbal ik eens in de twee weken nog in de zaal. De overige tijd rommel ik wat in en het rond het huis, en daarbij probeer ik nog een fijne man te zijn.

Komend seizoen mag ik de hoofdtrainer van de JO13-1 zijn. Een hele mooie uitdaging met een enthousiaste groep voetballers. De afgelopen jaren mocht ik ook al trainer en coach zijn en ben het erg leuk gaan vinden om de jongens een voetbalbasis met oefenvormen en praktische tips mee te geven. De jongens zullen het zelf met enthousiasme en gedrevenheid moeten oppakken. Een kleine verbetering is al heel mooi om te zien; een snelle dribbel, een verdedigende actie, samenspel, inzicht, een redding van de keeper, een getrainde aanval, een snelle omschakeling, een panna……

Zelf heb ik natuurlijk ook bij ESC gevoetbald, hoewel ik pas laat begonnen ben. Op m’n 18e kwam ik in het 5e elftal terecht en ben trots op een paar enkele wedstrijdjes in het 2e en alles daartussen. De trainingen waren onderlinge partijtjes met de overige senioren en de wedstrijden stonden in het teken van de strijd en passie. Ik ben er ook van overtuigd dat je met deze twee eigenschappen al de helft hebt gewonnen. Ook buiten het voetbal!

ESC is een prachtige club met net genoeg enthousiaste vrijwilligers om er wat moois van te maken. Ik maak daar graag deel van uit door hoofdtrainer van de JO13-1 te zijn te zijn. Niet alleen om vrijwilliger te zijn, maar ook om zelf bezig te zijn met verbeteren, ontwikkelen en organiseren.

Ik hoop en verwacht dat we dit seizoen met de JO13-1 heel goed kunnen meedraaien in de 2e klasse. We hebben een goede bezetting met veel techniek, snelheid en tactisch inzicht. Samen met de groep trainers gaan we de jongens dit seizoen nog veel beter maken. Ook de JO13-2 heeft een mooie groep. Het zou mooi zijn als ook deze jongens zich nog kunnen ontwikkelen tot een waardevolle aanvulling voor de JO13-1. We blijven met open blik de totale groep beoordelen.

Samen met de andere trainers, spelers, ouders, coördinatoren en technische mensen gaan we er weer een mooi seizoen van maken!