Nieuws

Corona-update Elburger Sportclub

Per 29 september geldende landelijke maatregelen die we als vereniging gaan hanteren voor de aankomende drie weken (tot dinsdag 20 oktober). De komende tijd kunnen reglementen gaan veranderen op basis van nieuwe maatregelen. Sportactiviteiten als wedstrijden en trainingen blijven zoveel mogelijk doorgaan behalve dat de sportkantines gesloten zijn en publiek niet is toegestaan.

We hebben hieronder de belangrijkste maatregelen op een rij gezet. Alle maatregelen zijn te bekijken op deze pagina.

Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?
Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.

Mogen er bij ouders/begeleiding aanwezig zijn bij de voetbalschool?
Ja, één ouder/verzorger mag aanwezig zijn bij de voetbalschool.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van vier personen ook voor de sport?
Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Het is wel de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Als ik daar blijf tot we weer terugrijden, ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder het verbod voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Binnen de Elburger SC vinden we het belangrijk om een ieder op de hoogte te houden van onze coronamaatregelen. We hebben hiervoor een speciale coronapagina opgemaakt. Op deze pagina zijn de maatregelen rustig terug te lezen die we als vereniging hanteren.

Heb je een vraag over sporten en corona? Bekijk daar dan ook de lijst met veelgestelde vragen van het NOC*NSF.