Nieuws

Elburger Sportclub verliest derby tegen DSV ’61: 1-4 !

Voorafgaand  aan de gemeentelijke derby tussen Elburger Sportclub en DSV ’61 werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van de eerder deze week overleden oud-voorzitter bij de Elburgers; Dirk Zegers (84).

Terwijl de spelers en supporters  van DSV ’61 met een glimlach van oor tot oor het druk bevolkte Burgem. Bode sportpark verlieten, is deze ontmoeting voor de thuisclub  uitgelopen op een regelrechte teleurstelling

De openingswedstrijd van een nieuw voetbalseizoen verliezen is nooit leuk. Vooral als dit gebeurt op vertrouwde bodem tegen een oude rivaal en buurtgenoot en ook nog met ruime cijfers (4-1); dan zijn de druiven extra zuur.

Op de uitstekende seizoenstart van de onoverwinnelijke Doornspijkers viel niets af te dingen, maar enigszins geflatteerd was de zege wèl. Beide ploegen keken in de beginfase de kat uit de boom en afgezien van enkele kleine kansjes waarbij Thom Ruitenberg voor de thuisclub rakelings naast kopte kwam het meeste gevaar bij de Doornspijkers vanaf de rechtervleugel middels de rappe Gerrit Hoekerd. Hij was het dan ook die na ruim een half uur een puike voorzet afleverde waarna Stefan Bakker met een rake kopbal zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. De Elburgers gingen hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen ontstonden er niet. DSV verdubbelde zelfs nog voor rust de score toen Patrick Visscher vanaf de linkervleugel de Elburger-verdediging te slim af was en beheerst  scoorde.

Met twee verse krachten (Jens Jansen en Daan Wolf) in de ploeg ging de thuisclub op jacht naar de aansluitingstreffer. Met een door scheidsrechter Reinier van Leeuwen toegekende strafschop leken de blauw-witten na tien minuten spelen herin ook in te gaan slagen. Tot ontzetting van alles wat blauw-wit was ranselde doelman Laurens Dekker, die een zeer sterke wedstrijd speelde, de ingeschoten bal van Max Lamberink, die anders zo trefzeker is, uit zijn doel. De wedstrijd was nog niet gespeeld en doelman Dekker tikte even later een bal op formidabele wijze uit de bovenhoek.  DSV had daarna verder weinig te duchten van de machteloze Elburger-aanvalslinie en had na een kwartier spelen de wedstrijd definitief in het slot hadden kunnen gooien, wanneer men een uitstekend uitgespeelde kans had weten te verzilveren.  Met twee treffers van opnieuw Visser en Gerrit Hoekert liepen de Doornspijkers toch  verder uit en kregen hierdoor wel iets te veel van het goede. De tegentreffer   van de inmiddels ingevallen Jaap Palaskonis kon deze pijnlijke nederlaag nauwelijks verzachten.