Nieuws

Opnieuw ruime nederlaag voor Elburger Sportclub

Ook in de tweede wedstrijd van dit zeer prille voetbalseizoen is Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen Hatto Heim in Hattem tegen een ruime nederlaag (4-0) aangelopen. De thuisclub, die in de afgelopen vroegtijdig beëindigde competitie al een uitstekende indruk maakte en rechtstreeks op het kampioenschap leek af te stevenen, lijkt dit voetbaljaar ook weer een rol van betekenis te gaan spelen.  Hoewel de formatie van oefenmeester Marel van Walderveen wel wat meer in balbezit was en gemakkelijker combineerde  wisten de voorwaartsen zich vooralsnog geen echte doelrijpe kansen te scheppen.  De blauw-witte defensie, waarin Robert Radstaak weer was teruggekeerd, hield zich goed staande. Aanvallend kon de machteloze Elburger-aanvalslinie evenwel weinig potten breken. Na ongeveer een half uur spelen nam Hatto Heim toch de leiding. Doelman Bjarn Onderstal kwam bij een aanval van de thuisclub weliswaar uitstekend uit zijn doel en leek de bal te onderscheppen, maar kreeg het speeltuig niet voldoende onder controle waarna Noah Brommer  vervolgens met een geplaatst schot de 1-0 stand op het scorebord bracht. De Elburgers verschenen in het laatste gedeelte van de eerste helft wat vaker in het vijandelijke strafschopgebied, maar wisten zich geen echte doelrijpe kansen te scheppen. .

In de tweede helft bracht  de formatie van Siemen Lindeboom  de tegenstander bij tijd en wijle behoorlijk in verlegenheid en met de snelle Stef Alkema als meest aanvallende  speler behoorde de gelijkmaker nog steeds tot de mogelijkheden.

Helaas verdubbelde de thuisclub na ruim dertig minuten toch de voorsprong doordat de Elburger-verdediging niet afdoende optrad en Joep van Apeldoorn doelman Onderstal wist te passeren.

Desondanks ging de ploeg niet bij de pakken neerzitten en noteerden we o.a. een fraai schot van Jens Jansen dat via de buitenkant van de paal naast ging.

Met treffers van Ward Willemsen en nogmaals Van Apeldoorn kreeg Hatto Heim tenslotte wel wat te veel van het goede.