Nieuws

Trainers Bert Lowijs en Jan Dickhof van VR1

Met ingang van het seizoen 2020-2021 zijn Bert Lowijs (op foto bal onder de voet) en Jan Dickhof (op foto bal in de hand) de nieuwe trainers van het vrouwenteam van ESC. Dit is voortgekomen uit de gesprekken over een samenwerking in verenigingsverband tussen OWIOS, sv ’t Harde en ESC. Omdat deze samenwerking uiteindelijk niet door is gegaan en er bij OWIOS geen elftal voor vrouwen overbleef, deed de mogelijkheid  zich voor om Bert en Jan te vragen als trainers van het vrouwenteam van ESC. Na enkele gesprekken bleek er een goede basis te zijn om met elkaar aan de slag te gaan.

Wie zijn dan Bert en Jan?

Jan is 54 jaar, geboren en getogen in Oldebroek en heeft jaren als keeper de groenwitte kleuren verdedigd van het eerste elftal van OWIOS. Zijn dochter voetbalt momenteel bij Oranje Nassau in Groningen.

Bert is 51 jaar, getogen in Oldebroek en net als Jan jarenlang als veldspeler de groenwitte kleuren verdedigd van het eerste elftal van OWIOS. Zijn dochters voetballen momenteel bij sv ’t Harde en ESC.

Bert en Jan voetballen nog samen in het 45+ elftal van OWIOS. Als de gelegenheid zich voordoet speelt Bert af en toe nog met zijn ‘voetbalmatties’ in het 7e elftal van OWIOS. Naast het voetbal is er soms nog tijd voor fietsen en hardlopen.

Bert en Jan hebben jaren samen gevoetbald vanaf de C-tjes tot in het eerste elftal van OWIOS waarin zij samen kampioen werden in 1992 in de 2e klasse. Daarna nog een keer samen gepromoveerd in 1996. Jan trainde vanaf het jaar 2000 de keepers en begon in 2010 met het trainen van meisjes. Langzamerhand schoof hij door naar VR1 van OWIOS. De laatste 7 jaar heeft hij naast zijn trainerschap ook deel uitgemaakt van de TC (Technische Commissie) van OWIOS.

Bert begon met trainen van de MO15 in 2015 en was tevens coördinator van de meidenafdeling van OWIOS. Voor het seizoen 2018-2019 was er voor VR1 van OWIOS een trainer aangesteld, die in de voorbereiding aangaf te moeten stoppen vanwege gezondheidsredenen. Bert en Jan hebben toen samen besloten om de VR1 van OWIOS te gaan trainen. Zij kwamen er al snel achter een klik te hebben als trainers en elkaar goed aanvullen op diverse vlakken. Dat resulteerde in een fijne samenwerking tussen deze twee heren, die nu bij ESC wordt voortgezet.

Bert en Jan hopen dit seizoen met het vrouwenteam van ESC in de 4e klasse in het linker rijtje te eindigen. Het vrouwenteam is een jonge, zeer enthousiaste en leergierige groep. Jan en Bert gaan er alles aan doen om deze groep op voetbalniveau te laten groeien, waarbij het allerbelangrijkste is natuurlijk het plezier in het voetbalspel. Samen met de vrouwen hopen zij de gestelde doelen te realiseren.