Nieuws

Eerste overwinning voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft weliswaar haar eerste driepunter te pakken, maar had in de openingsfase  tegen een onverschrokken en fel uit de startblokken geschoten Hulshorst zo maar tegen een achterstand aan kunnen kijken.  Tot tweemaal toe leek de thuisclub in deze   sfeerloze wedstrijd op voorsprong te komen.  Bij de eerste keer struikelde één der aanvallers bijna op de doellijn over zijn eigen benen in plaats van de bal binnen te schieten, terwijl arbiter Erik Maat  vervolgens een treffer annuleerde wegens vermeend buitenspel.

De twee opponenten waren tot voor deze wedstrijd nog zonder winstpunten, waarbij Hulshorst, als enige in deze klasse, nog geen enkele keer had weten te scoren.

De thuisclub, waar oud OWIOS-speler William van den Hul dit seizoen debuteert  als hoofdtrainer, maakte het de Elburgers vervolgens behoorlijk lastig.

Met de schrik nog in de benen  kregen de Elburgers langzamerhand wat meer grip op de situatie  en na ongeveer  vijftien minuten spelen  namen de blauw-witten  zowaar de leiding. Max Lamberink bracht met een bekeken pass zijn broer Lars in stelling die van dichtbij scoorde; 0-1.

Hulshorst ging hierna  op zoek naar de gelijkmaker, maar wist de Elburger-verdediging niet in verlegenheid te brengen.  De sterk spelende Thom Ruitenberg had zich hiervoor al enkele malen laten gelden en na een uitstekende pass van Roelof Jan Visscher schoot hij zijn ploeg even voor rust naar een comfortabele 2-0 voorsprong.

Het verwachte offensief van Hulshorst kreeg na de hervatting eigenlijk nooit gestalte.  Aan de andere kant doken de Elburgers wel regelmatig op voor het vijandelijke doel, maar waren in de afwerking echter niet succesvol.  Halverwege de tweede helft was Hulshorst nog dichtbij de aansluitende treffer, maar op het laatste moment wist de inmiddels in de ploeg gekomen Jens Jansen de bal voor de doellijn weg te werken.

Vijf minuten voor tijd schoot Ruitenberg, met een fraai afstandsschot na een goed lopende aanval, zijn ploeg  definitief in veilige haven.