Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt SC Rouveen

De eerste overwinning  voor  Elburger Sportclub is binnen, maar de vraag  is of de pupillen van oefenmeester Siemen Lindeboom hier  a.s. zaterdag een positief  vervolg aan kan geven. Dat zal moeten blijken in de thuiswedstrijd tegen  SC Rouveen, die op het programma staat.

De gasten kenden een voortvarende competitiestart. De seizoensouverture tegen Oene eindigde  in een gelijkspel (2-2), maar daarna volgden twee overwinningen tegen Olympia ‘28 (1-2) en Hatto Heim (2-1). Met name de laatste zege geeft aan dat er ook dit seizoen terdege rekening moet worden gehouden met de formatie  uit het plaatsje onder de rook van Staphorst. Overigens zal dat moeten gebeuren zonder de talentvolle aanvaller Daimen Schra, die naar de gelijknamige club  uitkomend in de 3e divisie  vertrok, terwijl ook nog twee andere spelers naar  elders verkasten.

Er blijft echter voldoende kwaliteit over in de ploeg van oefenmeester Eddy Zwijnenberg, die in o.a. Jean-Paul Hooikammer over een schotvaardige speler  beschikt en inmiddels al de helft van het aantal treffers, zes,  voor zijn rekening nam.

In het recente voetbalseizoen, dat na 17 wedstrijden vroegtijdig werd beëindigd, stond Rouveen op de derde plaats met 31 punten.

Het duel in Elburg, waarbij helaas geen toeschouwers aanwezig mogen zijn,  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  Erwin Heijmeriks

 

 

 

 

 

 

 .