Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 1-0 van Sportclub Rouveen

Weliswaar niet binnen de lijnen, maar er was zaterdagmiddag toch iemand bij Elburger Sportclub die zijn debuut maakte. Als verslaggever voor de Lokale Omroep Elburg zal Gerrald Nagelhout n.l. voortaan, althans voorlopig, bij thuiswedstrijden de luisteraars op de hoogte houden van de verrichtingen van de blauw-witten. Zijn enthousiaste stemgeluid  moet vanuit het commentator-hokje op een stil, verlaten en nat Burgem. Bode sportpark bijna door de spelers zijn gehoord, maar die slaagden er desondanks niet in niet in om in de wedstrijd tegen Sportclub Rouveen tot een positief resultaat te komen en leden een kleine 1-0 nederlaag.

Met de overwinning van vorige week als  extra ruggesteun gingen de  Elburgers volle goed moed van start, maar gaandeweg nam Rouveen toch het heft meer in handen;  echte uitgespeelde kansen deden zich echter nauwelijks voor. Dit kwam mede door het goede optreden van de Elburger-defensie. Hoewel Rouveen het afgelopen seizoen een drietal sterkhouders zag vertrekken, w.o. de talentvolle Daimen Schra naar het vier klassen hoger spelende Staphorst, bleef er nog genoeg kwaliteit over in de ploeg van Eddy Zwijnenburg, die zich gelukkig mag prijzen met de aanwezigheid van Jean-Paul Hooikammer. In de drie voorgaande wedstrijden had hij al evenveel treffers weten te produceren en ook deze middag was hij weer succesvol. Diep in blessurertijd van de eerste helft scoorde hij met een fraai schot in de linkerbovenhoek het enige en  winnende doelpunt.

Na de hervatting gingen de gasten op jacht naar een verdubbeling van de voorsprong, maar ondanks het feit dat met name Hooikammer de Elburger-defensie soms handenvol vol werk bezorgde,   slaagden zij hier niet in. De blauw-witten trokken zelfs het initiatief naar zich toe en de aanvallers doken regelmatig op voor het doel van Daan Kattenberg. Tien minuten voor tijd had de inmiddels in de ploeg gekomen Sander Visch zelfs de gelijkmaker op z’n schoen of liever gezegd hoofd, na een fraaie voorzet van invaller Daan Wolf,  maar vlak voor Kattenberg wist hij niet de juiste richting te geven aan de bal.